У Кропивницькому відкрилася виставка «Сильні духом. Мами» (фоторепортаж)

Перегляди: 649

До Кропивницького завітав фотопроєкт «Сильні духом. Мами», передає CBN.

Він був створений у 2019 році за ініціативи матерів загиблих захисників України, зокрема, Наталії Дубчак. Підтримали ідею Департамент військового капеланства УГКЦ у рамках проекту духовно-психологічної опіки, підтримки та реабілітації родин загиблих військовослужбовців, а також Всеукраїнська громадська організація «Ветеранське братерство».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На виставці представлені світлини 12 матерів із різних куточків України. З Кіровоградщини у проекті взяла участь Вікторія Яремчук, яка проживає у Добровеличківці.

Її син, молодший сержант Олександр Яремчук, зник безвісті 24 серпня 2014 року, виконуючи бойові завдання поблизу Савур-Могили. Пані Вікторія добре пам’ятає його останні слова: «Мамо, я трішки зайнятий. Звільнюся і зателефоную...» Вона вірить, що настане той день, коли знову побачить свого Сашка.

Мета проєкту, який побував вже у багатьох містах України, проста – пам’ятати героїв і доносити до людей, що усі разом — жінки, матері й усі українці - дуже велика сила.

На відкриття виставки завітали спецпризначенці, волонтери, героїні світлин.

Куратором виставки стала завідувачка відділом науково-просвітницької роботи Музею мистецтв Олена Степанок.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN.