У Кропивницькому відкрили присвячену Кобзареві виставку картин (фото)

Перегляди: 696

У Музеї мистецтв Кропивницького сьогодні, 9 березня, з нагоди 207 річниці від дня народження Тараса Шевченка, розгорнули експозицію «У всякого своя доля», передає CBN.

На думку куратора експозиції — наукового співробітника відділу туристично-краєзнавчої та інформаційної роботи музею Миколи Правди, — без імені Тараса Шевченка сьогодні не можна уявити українську культуру, своїми віршами він відкриває перед українцями шлях з минулого в майбутнє.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Тарас Шевченко відомий також, як і майстер образотворчого мистецтва. Він написав більше тисячі робіт, на жаль багато з них були втрачені, його талант розкрився в станковому живописі, акварелі, графіці», — зазначив Микола Правда в дописі у Facebook.

В експозиції «У всякого своя доля» представлені живописні роботи Степана Письменного «В останню путь», Василя Шевцова «Портрет Шевченка», Івана Марченка «Дума про Україну», Олександра Охапкіна «Думи мої….», Василя Касіяна «Портрет Шевченка», Василя Хвороста «Тарас Шевченко», що яскраво презентують особистість Шевченка та показують його любов і велику шану до України.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN.