Щеплення від Covid-19 на Кіровоградщині: у вакцинованих не зафіксували значних ускладнень

Перегляди: 697

З 5 березня на Кіровоградщині працюють 6 бригад з імунізації населення від Covid-19.

Про це під час пресконференції повідомив начальник департаменту охорони здоровʼя ОДА Олег Рибальченко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами посадовця, протягом цього часу в області підготували ще 4 бригади. Тому щепити населення Кіровоградщини тепер готові 10 мобільних бригад. Вони отримали достатню кількість вакцин для першочергового щеплення.

На першому етапі вакцинують працівників цих бригад, закладів охорони здоров’я, екстреної медичної допомоги, лаборантів, що працюють з біоматеріалами та військовослужбовців.

За словами посадовця, мобільні бригади Кіровоградщини отримали дозвіл залучати окремих людей, що мають бажання вакцинуватися. В першу чергу, мова йде про громадських діячів, лідерів суспільної думки та релігійних спільнот.

Передбачається, що під час другого етапу вакцинують всіх інших медпрацівників, що не контактують з хворими на коронавірус, працівників соціальної сфери, людей віком від 80 років і старше. Третій передбачає щеплення жителів області віком 70-79 років, працівників критичної та господарської інфраструктури.

Наразі вакциновані 632 жителі Кіровоградщини.

Серед медиків виявили бажання щепитися 1710 осіб. 2000 медпрацівників уже відмовилися. Причинами стали протипоказання або хвороби. Частина з них чекає на іншу вакцину.

На інших етапах на Кіровоградщині будуть створені тимчасові і постійні пункти щеплень, мобільні бригади працюватимуть лише на першому і другому.

«Ревакцинують людей тією ж партією, ми вже зарезервували для кожного вакцинованого другу дозу», — наголосив Олег Рибальченко.

З початку імунізації в області надзвичайних ситуацій, тобто, ускладнень у вакцинованих зафіксовано не було. На цьому наголосила головна санітарна лікарка області Надія Оперчук.

«У мене на наступний день було 37,4, в іншому — без особливого поганого самопочуття. На мій робочий день щеплення не вплинуло. Тому буду вакцинуватися і надалі», — наголосив головний редактор тижневика «Україна-Центр» Юхим Мармер, якого щепили минулого тижня.