Кропивничанки здобули на чемпіонаті Європи з легкої атлетики дві нагороди

Перегляди: 1346

Кропивницькі легкоатлетки Вікторія Шпачинська та Анастасія Мисник посіли друге та третє місце в штовханні ядра, повідомляє CBN.

У французькому Нанті проходить чемпіонат Європи серед людей з інвалідністю за паралімпійською програмою. На жаль, через короновірусні проблеми не всі країни змогли прислати своїх легкоатлетів. Але це не вплинуло на доволі високий рівень конкуренції.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Кіровоградщину тут представляють вихованиці регіонального Центру «Інваспорт» Вікторія Шпачинська та Анастасія Мисник.

У секторі для штовхання ядра розгорнулася напружена та цікава боротьба. Тут за нагороди боролися шість спортсменок із Франції, Турції та України.

Після другої спроби з результатом 12 метрів 31 сантиметр лідерство захопила Анастасія Мисник, яка виступала в Нанті з ушкодженням. У третій спроби француженка Глорія Аблемагнон відправила ядро на 12 метрів 78 сантиментрів, що дозволило вийти на перше місце. Дворазова срібна призерка Паралімпійських ігор Анастасія Мисник відповіла поштовхом 12 метрів 62 сантиметри, але залишилися другою.

А на третій позиції перед п’ятою спробою залишалася ще одна підопічна ЗТУ Олега Соколовського Вікторія Шпачинська — 12 метрів 09 сантиметрів. У п’ятій спробі Глорія Аблемагнон зміцнила лідерство своїм поштовхом на 13 метрів 18 сантиметрів. А ось Вікторія Шпачинська в останній шостій спробі все ж таки випередила землячку із результатом 12 метрів 75 сантиметрів.

Таким чином, Вікторія Шпачинська (12,75 см) та Анастасія Мисник (12,62 см) привезуть до Кропивницького срібло та бронзу.