ФК «Олександрія» впевнено переграв «Олімпік»

Перегляди: 632

У матчі 18-го туру Української Прем’єр-Ліги олександрійці на своєму полі приймали донецький «Олімпік», повідомляє кореспондент CBN.

Команда Володимира Шарана продовжує боротьбу за зону Ліги Європи, а гості намагалися перервати невдалу серію поразок, яка тривала чотири матчі поспіль. Про те, що Володимир Шаран націлений на атаку свідчив той факт, що в стартовому складі вийшли відразу два номінальних форварди – Артем Сітала та Денис Устименко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Та й взагалі склад господарів виглядав би оптимальним, якби не відсутність через ушкодження Кирила Ковальця. Та цього разу наші земляки зіграли за себе та за свого лідера півзахисту.

Поєдинку передувала хвилина мовчання в пам’ять про колишнього наставника олександрійців Романа Покору.

З перших хвилин господарі поля рішуче пішли вперед. Вже на перший хвилині помилився голкіпер гостей Альїмі, який невдало вибив м’яч на Сітала. Та скористатися «подарунком» форварду не вдалося. Через декілька хвилин після кутового головою пробивав Банада – трохи вище поперечини. І такий натиск хлопців Володимира Шарана таки приніс успіх. Кутовий на ближню стійку подав Вантух, а Валерій Бондаренко в дотик головою переправив м’яч у сітку – 0:1.

Забивши потрібний гол, господарі поля не зупинилися та продовжили наполегливо атакувати. Шанси подвоїти перевагу мали Сітало та Лучкевич, але надійно зіграв голкіпер «Олімпіка». На перерву суперники пішли за мінімальної переваги «Олександрії».

У другому таймі характер гри не змінився. Підопічні Юрія Калітвінцева майже не турбували Юрія Паньківа. А ось олександрійці наполегливо шукали щастя біля воріт донеччан. Та до першої компенсованої до другого тайму хвилині пробити Алаїмі ніяк не вдавалося. Хоча гольових моментів наші земляки створили чимало.

І все ж натхненна та цілеспрямована гра олександрійців мала бути винагороджена ще одним голом. І його забив Тимур Стецьков, який вийшов на заміну в другому таймі. Після подачі в штрафну, Артем Сітало головою скинув м’яч на дальню стійку, де Стецьков з декількох сантиметрів вразив ціль – 2:0.

Після цієї впевненої перемоги ФК «Олександрія» посідає сьоме місце, відстаючи від четвертої позиції, яка дає єврокубкову путівку, на чотири очки. Петрівський «Інгулець» посідає 11-те місце, випереджаючи аутсайдера – ФК «Львів» також на чотири пункти. І ті ж чотири очки переваги над «Шахтарем», який впевнено здолав чернігівську «Десну» - 4:0, зберегло київське «Динамо після вікторії в гостях (0:2) над луганською «Зорею».