На підлеглих уродженця Кіровоградщини подали до Слідчого комітету за жорстоке вбивство сирійця

Перегляди: 499

Уродженець Сирії подав до Слідчого комітету Росії заяву з вимогою порушити кримінальну справу стосовно ймовірних членів приватної військової компанії (ПВК) Вагнера, яких підозрюють у вбивстві його брата в 2017 році.

Про це повідомляє «Медуза» з посиланням на правозахисний центр «Меморіал».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Брат убитого сирійця попросив СК Росії порушити справу за фактом вбивства, скоєного групою осіб з особливою жорстокістю, а також перевірити, чи є в діях підозрюваних учасників ПВК Вагнера ознаки інших злочинів, в тому числі військових.

У своєму зверненні житель Сирії навів докази, що вказують на причетність підозрюваних до ПВК Вагнера. Як відзначили в «Меморіалі», значну частину інформації і доказів правозахисникам надала «Нова газета», яка проводила власне розслідування вбивства.

ПВК Вагнера – нелегальна приватна російська військова компанія, бійці якої брали участь у кількох конфліктах, у тому числі й на Донбасі. Вони неодноразово отримували державні нагороди від президента Росії Володимира Путіна за неопублікованими указами.

Керівник компанії – підполковник запасу російської армії Дмитро Уткін (позивний – Вагнер, на честь німецького композитора Ріхарда Вагнера). Він народився 1970 року в Смоліному Кіровоградської області. Там закінчив школу й виїхав до Росії. До 2013 року командував загоном спеціального призначення головного розвідувального управління Росії.