Порошенко закликав негайно скликати РНБО через погіршення Covid-ситуації в країні

Перегляди: 254

П’ятий президент, лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко вимагає негайно зібрати РНБО за участі керівників парламентських фракцій і захистити людей від третьої хвилі пандемії в Україні, повідомляє LB.ua.

Про це Порошенко заявив під час погоджувальної ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За його словами, зараз Україна лідирує в Європі за кількістю госпіталізованих, а за темпами розповсюдження пандемії входить у трійку.

«Прохання звернутися до президента країни негайно скликати засідання РНБО за участі керівників парламентських фракцій, бо країна потребує зараз об’єднання всіх зусиль для того, щоб захистити людей, захистити країну. І даному випадку я твердо переконаний, що це засідання має запропонувати прямий і конкретний шлях виходу. Зокрема, намагаємося запропонувати наш антиковідний план», - заявив Порошенко.

Крім того, він закликав створити ТСК з розслідування проваленої антиковідної політики влади, «вагнергейту», а також «справи Шеремета» та інших політичних переслідувань.

«Хочу подякувати фракції "Голос", яка в повному складі дала свої підписи. Я хочу подякувати "Батьківщині", яка дала достатню кількість голосів і буде надалі додаткові підписи. У нас, виявляється, всі фракції дали підписи своїх представників. І сьогодні їх зібрано вже майже 70», - додав Порошенко.

На його думку, ТСК - це парламентський інструмент опозиції, тоді як у влади є інші важелі, зокрема система правоохоронних органів.

Нагадаємо, вчора, 14 березня, в Україні підтвердили Covid-19 у 6 792 осіб. Майже 2,5 тисячі госпіталізували.