Ректор ЦДПУ пояснив, чому у виші будуть треті вибори за півроку

Перегляди: 1391

Втретє за останні півроку будуть обирати ректора в Центральноукраїнському педагогічному університеті імені Володимира Винниченка.

У коментарі телеканалу «Вітер» ректор ЦДПУ Олег Семенюк пояснив це правовою колізією.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Згідно зі змінами у законодавстві, тепер не можна підписувати контракт з людиною, яка вже відпрацювала два терміни на відповідній посаді. Наразі в університеті чекають роз’яснення від Міністерства освіти і науки України.

«Тобто якщо навіть вибори пройшли, а контракт не був підписаний, то вступає в дію теза про цей термін незалежно від того, як тебе обирали. Тобто два поспіль і третій не можна», - сказав Семенюк, який уже двічі очолював університет.

«Думаю, ми отримаємо роз'яснення. У всякому випадку наш організаційний комітет звернувся до Міністерства з проханням надати таке роз'яснення, тому що тут виникає колізія права. З одного боку, вибори визнані такими, що відбулися, а з іншого боку - оголошені нові», - додав він.

Нагадаємо, Міністерство освіти та науки призначило вибори ректора ЦДПУ на 27 травня. 4 березня відбувся другий тур повторних виборів, у якому Олег Семенюк переміг Валерія Радула.

Перші вибори ректора восени 2020 року завершилися тим, що жоден з кандидатів не набрав потрібної для перемоги кількості голосів.