В Олександрії платитимуть щомісячну стипендію міського голови кращим юним науковцям

Перегляди: 910

Щомісячну стипендію міського голови призначили юним науковцям Малої Академії Наук з Олександрії.

Про це CBN повідомила заступниця Олександрійського міського голови Ірина Чемерис.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Відповідне положення затвердили члени виконкому міськради. Стосується воно учнів шкіл, які стали переможцями конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт.

Стипендію платитимуть з вересня по травень за підсумками попереднього навчального року. Розмір залежить від кількості призових місць і номінацій. 300 гривень - за зайняте призове місце в одній номінації, 500 гривень - за зайняті призові місця у двох і більше номінаціях. Вже у наступному навчальному році щомісячну грошову винагороду міського голови отримають вісім стипендіатів.

«Мені дуже приємно повідомити, що це вперше в Олександрійській міській раді приймається таке рішення, і це і заохочення, і стимул наших юних науковців, наших школярів, щоб вони займалися такою діяльністю. Я знаю особисто, що діти дуже задоволені. Ми з ними спілкувалися. І коли ми оголосили, що ми плануємо їм запровадити таку стипендію, то вони зустріли таку новину оплесками. Звичайно, може, сума і невелика, але все одно це гарний стимул, щоб дитина зрозуміла, що її праця оцінена», - зазначила Ірина Чемерис.