На нардепа з Кіровоградщини склали протокол про корупцію. Слуга народу виконувати закон не спішить

Перегляди: 2276

За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Мін’юсту, станом на 22 березня 2021 року нардеп з Кіровоградщини Олег Воронько («Слуга народу») є засновником трьох підприємств.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Воронько є засновником:

  • ТОВ «Дніпроград» - власник 33,33% (33 333 грн);
  • ТОВ «Інстант Фудс Груп» - власник 50% (25 000 грн);
  • ТОВ «Агротрейд Груп» - власник 50% (1 000 грн).

Згідно зі ст. 36 Закону України «Про запобігання корупції», Олег Воронько був зобов’язаний протягом 30 днів після призначення (обрання) на посаду передати в управління іншій особі належні йому підприємства та корпоративні права. Через це Національне агентство з питань запобігання корупції 29 вересня минулого року склало на нього протокол.

Нардепа звинувачують у порушенні «встановлених законом обмежень щодо входження до складу правління, інших виконавчих чи контрольних органів, чи наглядової ради підприємства або організації, що має на меті одержання прибутку». Справу про адміністративне правопорушення розглядає суддя Печерського райсуду Києва Олег Білоцерківець.