Баскетбольний клуб «Золотой Вєк» вдало стартував у плей-офф Першої ліги (фото)

Перегляди: 791

У матчі 1/8 фіналу чемпіонату України серед команд Першої ліги кропивницький «Золотой Вєк» на своєму майданчику Факультету фізичного виховання ЦДПУ ім.В.Винниченка приймав суперників із БК «Калуш», передає кореспондент CBN.

Нагадаємо, що хлопці Андрія Бабенко впевнено перемогли в своїй групі, а представники Івано-Франківської області в своїй групі фінішували четвертими. Тож, фаворитами серії до двох перемог були саме «золоті». Гості, які суттєво підсилили свій склад, дуже впевнено провели другу частину регулярної першості. Й це викликало певне хвилювання перед стартовою зустріччю в уболівальників «Золотого Вєка», які прийшли підтримати свою команду. Та Андрій Бабенко добре вивчив своїх суперників і гарно налаштував підопічних.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

З перших секунд саме господарі майданчику за похили ініціативу, забезпечивши собі перевагу на стартових хвилинах у шість очок. Калушці добре захищалися під кошиком, але часто-густо залишали суперників вільними на периметрі. Саме класне виконання дальніх кидків кропивничанами стало вирішальним у цій зустрічі. Та до великої перерви гостям удавалося виглядати конкурентними й відповідати своїми влучними кидками на результативні атаки нашої команди. І лише в середині другої чверті господарям майданчику, завдяки результативним діям Олександра Дробязко, Антона Мельника та Максима Ожегова, вдалося відірватися на десять очок, а потім збільшити свою перевагу ще на п’ять пунктів.

Після першої половини рахунок був 43:28 на користь «Золотого Вєка». А ось третя десятихвилинка стала вирішальною в цьому матчі. Кропивничани раз по раз влучали здалеку й надійно захищалися. В гостей командні дії остаточно розлагодилися. Про це свідчить перевага нашої команди в третьому періоді – 32:9. У четвертій чверті Андрій Бабенко випустив на майданчик резервістів, але це не завадило довести матч до впевненої розгромної перемоги - 83:46 (18:13, 25:15, 32:9, 8:9).

БК «Золотой Век»: Олександр Дробязко (22 очки, 14 підбирань, 1 результативна передача), Максим Ожегов (17+4+2), Антон Мельник (15+5+2), Дмитро Баранов (6 + 5 + 3), Олександр Хапун (3+1+1), Богдан Сосой (7+3+8), Богдан Ткаченко (4+1+2), Іван Рибченко (5+1+2), Артур Коміссаров (0+1+0), Юрій Курячий (4+5+0), Андрій Вербовий (0+0+0), Вадим Огородник (0+3+0).

Тож, кропивничани повели в серії до двох перемог – 1:0.

Після фінальної сирени відбулося нагородження гравців, тренерів, керівників клубу та представників прес-служби БК «Золотой Вєк» за перемогу в груповому етапі чемпіонату України серед команд Першої ліги. Переможці отримали золоті нагороди та чемпіонський Кубок, чим порадували президента БК «Золотой Вєк» Сергія Сухого, який, незважаючи на всі складнощі сьогодення, продовжує підтримувати свою команду та вірити в перемоги.

Другий матч із БК «Калуш» мав відбутися на майданчику наших суперників. Та за взаємною домовленістю другий поєдинок також буде зіграний у Кропивницькому. Початок поєдинку о 13.00. А ось третю гру, якщо знадобиться, команди проведуть у Калуші.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN