Ексголова Кіровоградської ОДА завинив бізнесменам 10 млн за заплачену за нього заставу

Перегляди: 5667

22 березня ексголова Кіровоградської ОДА Андрій Балонь подав декларацію після звільнення.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У декларації Андрій Балонь задекларував фінансові зобов’язання на суму понад 10 мільйонів гривень, які у нього виникли на користь Станіслава Гулака і Оксани Роздолянської.

2 липня 2020 року Станіслав Гулак і Оксана Роздолянська внесли за Андрія Балоня заставу у розмірі 10 мільйонівгривень.

Станіслав Гулак, який вніс 6 925 000 грн, - полтавський бізнесмен, який займається торгівлею твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами, а також наданням в оренду автомобілів. За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Міністерства юстиції України, Станіслав Гулак є засновником ТОВ «МГ Автомотів», ТОВ «ГПЛ» та ТОВ «Регатта».

Оксана Роздолянська, яка сплатила за Андрія Балоня 3 210 000 грн, є директором ТОВ «ГПЛ».

За даними декларації, Андрій Балонь працевлаштований у ТОВ «СМ-Лубрікантс», на якому протягом 2020 року отримав заробітну платню у розмірі 24 356 грн. На сайті «СМ-Лубрікантс» зазначено, що це фірма з іноземним капіталом, яка є офіційним спеціалізованим представником в Україні торгово-виробничої компанії в області мастильних матеріалів LOTOS Oil S.A. (Польша). Офіс компанії розташований у Борисполі, посада, яку обіймає Андрій Балонь, не відома.

Нагадаємо, 18 березня Вищий антикорупційний суд продовжив до 18 травня строк дії обов'язків колишнього голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрія Балоня, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Андрій Балонь зобов’язаний:

• прибувати за кожною вимогою;

• не залишати територію України без дозволу;

• повідомляти про зміну свого місця проживання;

• утримуватися від спілкування з учасниками кримінального провадження з приводу обставин, викладених у письмовому повідомленні про підозру.