Міський голова Кропивницького: в обох ковідних лікарнях майже не лишилося вільних апаратів ШВЛ

Перегляди: 3429

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович вкотре закликав містян стерегтися коронавірусу.

Свою заяву він опублікував у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Я практично на щоденному прямому зв’язку з провідними лікарями, інфекціоністами міста й області. Тривожить їх інформація про те, що є багато випадків, коли люди хворобу переносять легко, а наслідки бувають надзвичайно тяжкими. Зверніть увагу на цей фактор. А ще на те, що в обох ковідних госпітальних базах вже немає практично жодного вільного апарату ШВЛ!» - сказано, зокрема, в дописі.

Райкович також наголосив: «Дуже прошу вас категорично припинити будь-які зайві комунікації. Особливо звертаюсь до людей похилого віку, до пенсіонерів – будьте вдома! У всіх є мобільний зв’язок. Вірю, що у більшості є діти, онуки, рідні або ж соціальні працівники. Вони в усьому допоможуть. Батьків прошу пильно стежити за дітьми. Бо вони є активними носіями інфекції. Мене хвилює, що і вихователі в окремих дитсадках теж почали хворіти.

Отже, щоб розірвати ланцюг інфікування, необхідно максимально зменшити контакти в транспорті, торговельних мережах, на базарах, у закладах громадського харчування. Скрізь треба бути в масках, сто разів на день мити руки, використовувати антисептики. Не лінуйтеся це робити! Нехай вас не зачаровує тепла погода і весняний настрій. Не будемо себе оберігати - цей настрій швидко зникне.

Я не лякаю! Я лише застерігаю і оберігаю. Почуйте мене і будьте здорові!»