У Кропивницькому вуличною акцією відзначили Міжнародний день птахів (фото)

Перегляди: 712

У Кропивницькому до Міжнародного дня птахів, який відзначають сьогодні, 1 квітня, відбулася вулична акція «Що ми знаємо про птахів», передає CBN.

На майданчику обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського працівники Орхуського центру екологічної інформації книгозбірні розгорнули тематичну добірку літератури про яскравий і розмаїтий світ птахів.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Саме цього дня у 1906 році була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів. Проте турбота про птахів — не тільки екологічна проблема. Для нас, українців, це частинка нашого життя, культури, нашого світовідчуття. Фактично народними символами для українців є лелеки, ластівки, журавлі, жайворонки. Тим не менш нині до Червоної книги України занесені понад 33 види птахів, ще 195 видів налічуються в заповідниках.

Під час акції бібліотекарі пропонували кропивничанам взяти участь у цікавій і пізнавальній вікторині на знання різновидів пернатих, їхніх біологічних особливостей, зовнішнього вигляду, способу життя. За правильну відповідь учасники акції отримували солодкий подарунок – цукерку.