5 тисяч жителів Кропивницького і села Сонячне можуть лишитися без води

Перегляди: 888

Шахти ДП «СхідГЗК» можуть припинити свою роботу, а відтак 5 тисяч жителів мікрорайону Завадівка у Кропивницькому та села Сонячне можуть лишитися без води.

Про це повідомляє прес-служба облради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

З 1 квітня 2021 року припиняє діяти договір про продаж державним підприємством «Схід ГЗК» уранового концентрату, при цьому воно має борг близько 790 мільйонів гривень. Відтак існує загроза зупинки шахт, а в результаті 5 тисяч осіб, які проживають на території села Сонячне Кропивницького району та мікрорайону Завадівка Кропивницького, можуть залишитись без води.

Для вирішення цього питання голова обласної ради Сергій Шульга вбачає необхідність передачі водогону, який належить ДП «Схід ГЗК», до комунальної власності області. Це може зайняти близько чотирьох місяців, а тому паралельно треба провести перемовини з постачальником електроенергії на шахти для продовження роботи водогінної системи. Крім цього, фахівці мають розробити логістику підвезення питної води для населення.