Шахтарі готуються перекривати дороги на Кіровоградщині

Перегляди: 869

Трудовий колектив ДП «Схід ГЗК» відправив листи до Кабінету Міністрів та президента України, в яких просить звернути увагу на ситуацію, що склалася довкола уранових шахт.

Про це у Facebook повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Трудовий колектив ДП "Схід ГЗК" заявляє про готовність перекривати магістралі на Кіровоградщині, щоб не допустити виведення їхнього підприємства в режим простою. Вже з 09.04.2021 підприємство зупиниться через брак коштів. Робітники будуть виведені в простій, а шахти будуть затоплені», - йдеться у дописі.

На сторінці Незалежної профспілки гірників України, зокрема, сказано: «Враховуючи економічну, соціальну та екологічну значущість підприємства для регіону, для Кіровоградщини, уранщики вимагають вирішення питання державного підприємства до 9 квітня».

Нагадаємо, у грудні 2020 року шахтарі перекривали під Кропивницьким дороги державного значення. Гірники вимагали повернення боргів з зарплати та відновлення роботи «СхідГЗК».