У Кропивницькому відкрили етнолабораторію «Баба Єлька» (фото)

Перегляди: 945

Сьогодні, 2 квітня, у Кропивницькому відкрили першу етнолабораторію «Баба Єлька», передає кореспондент CBN.

Тут знаходяться 700 предметів вжитку. Найстаршому експонату — майже 100 років. Це рушник, виготовлений у Голованівському районі.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Ідея створення такої етнолабораторії полягає в тому, аби презентувати всі експонати в одному місці. В той же час, команда проєкту стверджує, що це не музей.

«Для статусу музею потрібно дуже багато всього, чого в нас немає. В нас немає тут обладнання, немає температурного режиму, немає певної методики, хоча ми вчимося, хоча ми постійно читаємо, консультуємося, але не називайте це, будь ласка, музеєм. Це етнолабораторія», — каже журналістка та редакторка «Нової газети» Інна Тільнова.

Всі експонати команда «Баби Єльки» збирала на території Кіровоградщини протягом чотирьох років. Записують творці проєкту й забуті народні твори. Їх можна почути в самій етнолабораторії.

Конкретного графіку роботи етнолабораторія «Баба Єлька» через карантин поки немає. Однак, якщо ви хочете побачити, як жили та чим користувалися наші бабусі, то можете звернутися до редакції «Нової газети». Всі екскурсії безкоштовні.