«Інгулець» у надрезультативному матчі поступився «Маріуполю»

Перегляди: 625

У поєдинку 20 туру Української Прем’єр-Ліги петрівський «Інгулець» сьогодні, 3 квітня, на виїзді зустрічався з ФК «Маріуполь».

Гра відбувалася в Харкові, адже після одного матчу на газоні в Маріуполі стало зрозуміло, що там грати ще зарано, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На це протиборство номінальні господарі виходили у піднесеному настрої, адже саме цього дня 61 рік тому заснували азовський футбольний клуб. Але результати в 2021 році команди Остапа Маркевича залишали бажати кращого. Вісім матчів поспіль азовці не перемагали в УПЛ.

Натомість хлопці Сергія Лавриненка здобули дві надважливі перемоги поспіль і горіли бажанням продовжити таку вдалу серію.

Через ушкодження не змогли вийти на поле лідери захисту та нападу «Інгульця» Максим Ковальов та Ніка Сітчінава.

Більш рішуче розпочали цей поєдинок маріупольці. Вже до середини першого тайму підопічні Остапа Маркевича двічі забили. Та обидва голи були скасовані через офсайди у Топалова. Далі азовці продовжували йти вперед, а наші земляки захищалися й намагалися відповідати контрвипадами. Та все ж більш гострими були випади у маріупольців. Спочатку Бонадренко після прострілу активного Топалова не влучив у ворота. Згодом лише блискуча реакція Артема Малиша врятувала «Інгулець» від голу після удару Кулакова. А в компенсований до першого тайму час маріупольці таки реалізували свою ігрову перевагу. Салем зіграв не дуже впевнено, а Малиш порушив правила в штрафному майданчику проти Кулакова. Пенальті чітко реалізував Бондаренко – 1:0.

Відразу по перерві господарі поля подвоїли свою перевагу. Тут Малиш не впорався з доволі простим ударом Бондаренка – 2:0. Але хлопці Сергія Лавриненка протягом двох хвилин відновили інтригу. Спочатку після удару Коваленка, який вийшов на заміну, вдало підставив ногу Плахотнюк. А вже в наступній атаці сам Коваленко блискуче в падінні головою втілив у гол передачу партнера з правого флангу – 2:2.

Здавалося, петрівчани отримали психологічну перевагу. Та необережні дії Семенка, який притримав суперника в штрафному майданчику після подачі кутового, призвели до другого пенальті у ворота Артема Малиша. Голкіпер «Інгульця» вгадав напрямок удару Бондаренка, та завадити голу й хет-трику хавбека «Маріуполя» не зміг – 3:2.

Хлопці Сергія Лавриненка знову побігли відіграватися й прогавили стрімку контратаку суперників. Кірюханцев зробив навісну передачу з правого флангу на дальній кут воротарського, а тут Стасюк прийняв м’яч і невідпорно пробив – 4:2.

Але й такий перебіг подій не знітив гостей. Наприкінці зустрічі петрівчани заробили пенальті за фол голкіпера Кудрика проти Балана. Шевцов шансом скоротити відставання до мінімуму скористався. А вже у компенсований час Коваленко мав чудову нагоду зрівняти рахунок, але на його несильний удар із меж штрафного зреагував Кудрик.

Фінальний свисток зафіксував довгоочікувану для вболівальників «Маріуполя» перемогу – 4:3. А «Інгулець» знову продемонстрував чудові бійцівські якості та неабиякий характер.