Кропивницька суддя заявила про тиск з боку податківців

Перегляди: 1725

До Вищої ради правосуддя (ВРП) надійшло повідомлення судді Кіровоградського окружного адміністративного суду Любові Хилько про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя.

Про це йдеться на сайті ВРП.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У повідомленні судді зазначено, що «у жовтні 2020 року їй стало відомо про здійснення Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Миколаєві, досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо винесення суддею Кіровоградського окружного адміністративного суду Хилько Л. І. неправосудної постанови від 16 травня 2017 року під час розгляду адміністративної справи за позовом ТОВ "Агро-Інкам-Трейд" до Державної фіскальної служби України та Кропивницької об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області».

Суддя «вважає проявом тиску на неї подання такої заяви посадовими особами ДПС України (ДФС України) до Територіального управління ДБР, розташованого у місті Миколаєві, після закінчення трирічного строку з дня винесення постанови суду та доведення до її відома саме працівником податкового органу інформації про наявність у ЄРД вказаного зареєстрованого кримінального провадження, з метою спонукання до ухвалення судового рішення під час розгляду додаткових матеріалів до справи, що дало б можливість не виконувати ухвалене колегіально рішення суду у вказаній справі, яке набрало законної сили».

ВРП вирішила звернутися до Державної податкової служби України щодо проведення перевірки дій службової особи ДПС.

Крім того, ВРП ухвалила звернутися до Офісу Генерального прокурора щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину в згаданому в повідомленні судді кримінальному провадженні.