«Олександрія» не втримала нічию в матчі з київським «Динамо»

Перегляди: 670

У заключному матчі 20 туру сьогодні, 4 квітня, ФК «Олександрія» приймав лідера УПЛ київське «Динамо».

В основному складі господарів, який був наближений до оптимального, несподівано з'явився Кирило Ковалець, який відновився від ушкодження. А от Роман Вантух на поле не вийшов за умовами орендної угоди з киянами. У гостей на вістрі атаки зіграв Артем Бесєдін, який не виступав за збірну України через невелику травму. Люксембуржець Жерсон Родрігес, який феєрив за свою збірну, залишився в запасі. Не потрапив до заявки Віктор Циганков.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

З перших хвилин стало зрозуміло, що обидві команди налаштовані рішуче. Одна з перших стрімких атак киян лівим флангом завершилася націленою передачею в штрафний де Пени. Там по воротах у дотик пробив Караваєв, а м'яч від рук Юрія Паньківа потрапив у поперечину і відлетів у поле. Першим на добиванні опинився Бесєдін, який пробив у падінні головою. Та на лінії воріт свою команду врятував Валерій Бондаренко. Згодом швидкий прохід де Пени завершився невлучним ударом.

А ось олександрійці відповіли голом. Після подачі в штрафний з правого флангу Кирило Ковалець ефектно скинув м'яч на Сітала. Форвард метрів із десяти пробив Георгія Бущана -1:0. Радощі вболівальників, які прийшли підтримати олександрійців, не було меж.

Кияни кинулися відіграватися, але господарі впевнено захищалися, й до небезпеки біля воріт Паньківа справа не доходила. Натомість після помилки Бущана шанс подвоїти рахунок мали хлопці Володимира Шарана. Подача з лівого флангу знайшла Валерія Лучкевича, але той із меж штрафного пробив трохи вище поперечини.

Динамівці продовжили йти вперед, і після передачі Кедзьори м'яч потрапив у руку Мірошніченку. За допомогою VAR арбітр Дмитро Кривушкін призначив пенальті. Микола Шараренко з «позначки» переграв Паньківа - 1:1.

Гол надихнув підопічних Мірчі Луческу на ще більш рішучі дії. Після штрафного від де Пени головою пробивав Бесєдін, але Паньків свою команду врятував.

Перший тайм завершився бойовою нічиєю - 1:1.

У дебюті другого тайму гості рішуче атакували й створювали моменти, а Юрій Паньків свою команду рятував. Голкіпер олександрійців відбив удари Караваєва, Шапаренка й Миколенка з близької відстані. А гол того ж Караваєва за допомогою VAR був скасований через офсайд у Буяльського. Пристрасті загострювалися, і наставник господарів Володимир Шаран за надмірну емоційність побачив перед собою червону картку й надалі керував командою вже з трибун.

На останніх хвилинах гості влаштували штурм, але захисники та голкіпер «Олександрії» тримали оборону. В контратаки господарі майже не вибігали. Та на 90-й хвилині Жерсон Родрігес, який вийшов на заміну замість де Пени, обігрався з партнером, увірвався в штрафний і потужним ударом у ближній верхній кут прошив Юрія Паньківа - 1:2.

На те, щоб відігратися, у хлопців Володимира Шарана залишилося п'ять компенсованих хвилин. І господарі поля пішли вперед, але кияни створити небезпеку біля воріт Георгія Бущана не дозволили.

Фінальний свисток зафіксував дуже важку перемогу київського «Динамо». Кияни зберегли семиочковий відрив від «Шахтаря», який на виїзді здолав полтавську «Ворсклу».

Олександрійці наразі посідають сьому сходинку, відстаючи від четвертого місця, яке дає єврокубкову путівку, на сім очок. «Інгулець» іде десятим, випереджаючи аутсайдера «Рух» на шість пунктів.