Юні кропивницькі баскетболісти втретє поспіль стали чемпіонами України

Перегляди: 1756

Фінал чотирьох Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги (ВЮБЛ) серед гравців 2007 року народження сьогодні, 4 квітня, завершився в залі факультету фізичного виховання ЦДПУ ім. Винниченка перемогою кропивничан, передає кореспондент CBN.

До цього, три роки тому, ми приймали турнір найсильніших в Дивізіоні Б. Наступного сезону до Кропивницького завітали найкращі чотири команди своєї вікової групи в Дивізіоні А. В минулому чемпіонаті фінальна стадія не проводилася, й переможця визначили за підсумками групового етапу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На початку цього сезону у залі ФФВ ЦДПУ став відомий володар Кубку ВЮБЛ серед юнаків 2007 року народження. Незмінно переможцями цих змагань ставали вихованці кропивницької КДЮСШ-4 «Золотой Вєк». Хлопці Андрія Бабенка продовжили свою переможну ходу.

На початку цього чемпіонату на старт вийшли 14 команд, які виявляли учасників фіналу чотирьох за коловою системою. На відміну від двох минулих сезонів, коли вони завершували попередній етап на першому місці, цього разу кропивничани фінішували третіми. Випередили «золотих» у турнірній таблиці одесити зі СДЮШО ім. Литвака та вихованці ОСДЮШО з Рівного. А четвертим учасником кропивницького фіналу чотирьох стали юнаки з харківської ДЮСШ-7 Junior.

У п’ятницю кропивничани здолали рівненців 91:61, а одесити були сильнішими за харків’ян -85:65. У суботу в протиборстві між хлопцями Андрія Бабенка та баскетболістами з Одеси визначався лідер турніру. Господарі змагань упевнено провели першу половину забезпечивши собі солідну перевагу, – 42:24. У третьому періоді одесити лише на одне очко наблизилися до суперників - 55:38. А ось у четвертій десятихвилинці наші гравці трохи розслабилися, а конкуренти за рахунок пресингу та вдалих дій на підбираннях скоротили відставання до 7 очок – 57:50. І тут своє слово сказав один із лідерів кропивничан Роман Потєєв, які забив два поспіль триочкових. А згодом із далекої відстані влучив ще й плеймейкер Євгеній Непокритий. Якщо додати до цього класні проходи під кошик та влучні кидки Остапа Пашолка, відмінні дії в захисті та дуже потрібні влучання в нападі Дмитра Ступка, то й намалюється переможна картина кропивничан у надважливому матчі з переможцями попереднього етапу з одеської СДЮШО ім. Литвака. Фінальна сирена зафіксувала перемогу кропивницької команди – 73:57.

А вже сьогодні одесити без особливих складнощів виграли в конкурентів із Рівного – 91:60. Кропивничани хоча й змусили своїх вболівальників трохи похвилюватися, все ж таки дотисли непоступливих харків’ян – 72:67.

Вихованці кропивницької ДЮСШ-4 «Золотой Вєк» утретє поспіль виграли чемпіонат Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги серед юнаків 2007 року народження. Золоті нагороди та чемпіонський Кубок здобули: Кирило Ігнатьєв, Микола Алмазов, Артем Келембет, Євгенія Непокритий, Макар Пашолок, Євгеній Пустильник, Максим Рожук, Ярослав Саранча. А Роман Потєєв та Остап Пашолок ще й потрапили до символічної п’ятірки найкращих гравців турніру. Найкориснішим гравцем фіналу чотирьох визнали форварда чемпіонської команди Дмитра Ступка. Радість зі своїми учнями розділив наставник команди Андрій Бабенко.