У Кропивницькому об'єднання «Гончарики» презентувало свої роботи (фоторепортаж)

Перегляди: 1047

В обласному центрі народної творчості сьогодні, 5 квітня, відбулася презентація діяльності творчого об'єднання «Гончарики» та серія майстер-класів від його учасників.

На презентації побував фотокор CBN Ігор Філіпенко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Керівник творчого об'єднання Сергій Ткачов — член Національної спілки майстрів народного мистецтва України та майстер лозоплетіння.

«Моя основна задача — це створити умови для праці, підготувати глину й інструменти, - розповів під час презентації Сергій Ткачов. - Наше об'єднання існує вже чотири роки. Перші два роки я набирав усіх охочих, але виявилось що це результат не на якість. А зараз ми проводимо майстер-клас, запрошуємо всіх охочих, щоб вони відчули глину, а я дивлюся, у кого дуже гарно виходить, і залишаю їх працювати далі. На даний момент нас у межах 10 осіб, тому що ми працюємо не на кількість. Мої учні мають ті таланти, які мені не притаманні, наприклад, розпис, орнамент, різьблення. Буває, що я виготовляю основу, а діти оздоблюють. Наші заняття розпочинаються з того, що ми заготовляємо глину. У Долинському районі є глина, придатна для гончарства, тому що там колись працював цегельний завод. Ми самі копаємо глину, потім відмочуємо, очищаємо, фільтруємо. На виготовлення одного простого виробу йде близько двох тижнів».

На виставці представлена колекція виробів учасників і керівника творчого об’єднання «Гончарики»: горнятка, глечики, декоративні тарілки, прикраси, сувенірна продукція.

Під час майстер-класу присутні мали змогу отримати навички з гончарства та ліплення з глини.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN