Відомий кардіохірург вперше в історії Кіровоградщини проведе операцію за унікальним методом

Перегляди: 1075

Кардіохірург Костянтин Руденко проведе операцію Ферацці в Кіровоградському обласному кардіологічному диспансері в п’ятницю, 9 квітня.

Про це CBN повідомила головний лікар диспансеру Анна Сухомлин.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Костянтин Руденко проведе операцію в рамках співпраці регіональних кардіодиспансерів з інститутом Амосова. Вперше в області операцію зроблять за унікальним методом Ферацці», - сказала вона.

Костянтин Руденко - заступник директора Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова з лікувально-координаційної роботи, доктор медичних наук, головний позаштатний спеціаліст МОЗ України, має вищу кваліфікаційну категорію за фахом «Хірургія серця та магістральних судин».

Операція Феррацці названа за іменем італійського вченого Паоло Феррацці. Вона триває шість - вісім годин, тіло пацієнта охолоджують до 31 градуса, серце зупиняють. Поки працюють хірурги, кровообіг штучно підтримують апарати. Феррацці запропонував буквально перекроювати серця.

Костянтин Руденко - учень Паоло Феррацці.