Готелю біля озера у кропивницькій Лісопарковій не буде

Перегляди: 2654

Геннадій Рибченков, «Україна-Центр»

У минулому номері «УЦ» ми писали, що в унікальному місці Кропивницького, в районі лісопаркової зони, де знаходиться невелике озеро, назване народом Котяче Око, збираються побудувати готель. Так от, готелю там не буде.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Дійсно, пару років тому в околицях цього озера вирубали дерева. І намірилися будувати готель. Але земельна комісія Кропивницького міської ради справедливо заперечила.

Голова комісії Валентина Яремчук розповідає:

- Розглядали два питання заявників - ТОВ «Грін готель» і Р. А. Бондаренко - зі зміни цільового призначення приватних земельних ділянок. Дійсно, заявники придбали земельні ділянки в зеленій частині міста, але скористатися ними не мають можливості, тому що будувати приватний будинок у зеленій зоні заборонено, а от готель - можна. Є інформація, що під виглядом готелю там міг бути побудований приватний будинок.

Розвивати бізнес в Кропивницького треба, потрібні й заміські комплекси для відпочинку, але ситуація з лісопарковою зоною - складна і суспільно гостра.

Даючи добро побудувати готель, а потім переоформити його на приватний будинок, ми створимо прецедент для сотні інших ділянок і втратимо зону відпочинку і «зелених легенів» Кропивницького. Тому одноголосно комісія прийняла негативний висновок з двох питань, і ми оголосимо про це на черговій сесії при розгляді цих питань.

Ділянки загальною площею 2,2 гектара для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд по колишній вулиці Московській у 2010 році передала у власність 22 громадянам міська рада позаминулого скликання. Серед них - земля біля озера Котяче Око в лісопарковій зоні. Зараз власники ділянок біля водойми хочуть змінити їх цільове призначення. У свою чергу, Держгеокадастр вніс відповідні зміни до реєстру без узгодження з міською радою. Міський голова Андрій Райкович доручив профільному управлінню ретельно розібратися в цьому питанні.