Мер Кропивницького: місто може зупинитися на повний локдаун

Перегляди: 13474

Кропивницький зупиниться на повний локдаун, якщо не буде жорсткого контролю за дотриманням карантинних вимог.

Про це у Facebook заявив міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Невже нікого не бентежить наявна ситуація з коронавірусом? В місті залишилось три десятки вільних ліжок! Всі апарати ШВЛ зайняті вкрай тяжкими хворими. Зрозумійте, нарешті, що медики стикаються з критично складними запаленнями легенів, навіть при негативних тестах на Covid», - йдеться у дописі.

Андрій Райкович також наголосив: «Кропивничани, якщо ви не хочете, щоб ми стали на повний локдаун, то поверніться до жорсткої минулорічної дисципліни. Інакше не ходіть мітингами і претензіями під владні будівлі. Хочете працювати, нарешті, хочете жити і бути здоровими, слухайте, про що вас просять медичні працівники. Їхні сили вже просто поза межею. Нам ні з кого сформувати додаткові бригади. На новостворених медичних площах вже чергують медики з пологового, ЛШМД, поліклінік. Якщо, не дай Боже, зляжуть і вони, нікому буде навіть проконсультувати».

«Звертаюсь до представників поліції та Держпродспоживслужби: тотальні обмеження лише в громадському транспорті нас не врятують! Якщо в розважальних центрах сотні дітей і сотні батьків. І про дотримання дистанцій навіть не йдеться. Те саме в торговельних мережах. Де чергові? Де розмежувальні лінії? Необхідно негайно посилити контроль за кожним таким закладом», - написав також міський голова.