Ситуація критична: у міськраді Кропивницького розповіли про наслідки пандемії Covid-19

Перегляди: 3458

У медичних закладах Кропивницького від пневмоній лікують одразу 372 пацієнта.

Про це під час брифінгу повідомив заступник міського голови Сергій Колодяжний, інформує кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За його словами, найвищий показник захворювання на Covid-19 в обласному центрі зареєстрували у грудні. Але тоді такої кількості пневмоній не було.

З понеділка кропивницькі школи (з 1 по 11 класи) переведуть на дистанційне навчання, воно триватиме 2 тижні. Нині багато учнів хворіють на ГРВІ, але не виключено, що у переважної більшості з них може бути не діагностований коронавірус. Позашкільну освіту також пропонують перевести на дистанційне навчання, одночасно зменшивши кількість проведених заходів.

За словами Сергія Колодяжного, багато вихователів, педпрацівників та вчителів освітніх закладів Кропивницького перебувають на лікарняних.

Разом із тим, дитячі садки в обласному центрі працюватимуть, не зважаючи на те, що 20 відсотків дітей відсутні через ГРВІ.

Як повідомила начальниця управління освіти міськради Лариса Костенко, У Кропивницькому хворіють 3% працівників освіти. 10% погодилися на вакцинацію. Це трохи більше 500 осіб.

У Кропивницькому не вистачає медичних працівників. На цьому наголосила начальниця управління охорони здоровʼя міськради Оксана Макарук.

За її словами, нині в інфекційній лікарні на Валах лікують 147 пацієнтів із підтвердженим Covid-19 та 219 — з двосторонніми пневмоніями. Тестування останніх на коронавірус показало негативний результат.

Посадовиця наголосила: щодоби кількість нових пацієнтів вдвічі перевищує кількість виписаних.