У Кропивницькому відкрили сучасне приймальне відділення екстреної меддопомоги (фоторепортаж)

Перегляди: 2004

Приймальне відділення, збудоване в рамках програми «Велике будівництво», відкрили у Кропивницькій міській лікарні швидкої медичної допомоги сьoгoдні, 8 квітня.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Усі будівельні роботи завершені, приймальне відділення готове для прийняття пацієнтів та надання невідкладної медичної допомоги.

«Тепер ми очікуємо на діагностичне обладнання — це ангіограф та МРТ, які планується встановити за кошти державного бюджету. На сьогодні можна проводити огляд пацієнтів, діагностику та лікування», — повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Валерій Жалдак.

Будівництво тривало майже шість місяців. Загальна вартість приймального відділення разом з добудовою для під'їзду машин швидкої допомоги склала близько 10 мільйонів.

«Це відділення екстреної медичної допомоги — переворот медичної галузі міста, області та країни. Тепер на добу ми зможемо приймати від ста пацієнтів, але це залежить від категорії патологій. Це фактично найпотужніший діагностичний центр, який плавно вписується в працю лікарів. Усі, хто працює у лікарні швидкої медичної допомоги, будуть задіяні в діагностичному процесі відділення екстреної медичної допомоги, а це більше 70 лікарів», — наголосив головний лікар лікарні швидкої медичної допомоги Руслан Іванов.

Відділення екстреної медичної допомоги включає такі кабінети: УЗД, діагностичний, перев'язування, міні та мала операційна. Також планується відкриття МРТ, ангіографічного кабінету й інших.

«Я один з найстарших працівників цієї лікарні, але таких ремонтних робіт ніколи не бачив. Не кожний німецький госпіталь має таке приймальне відділення. Зараз сюди приємно зайти, а коли буде обладнання, то буде приємно і вийти. Я хочу допрацювати до того часу, коли буде все для того, щоб ми могли і діагностувати, і відразу лікувати», — сказав лікар лікарні швидкої медичної допомоги Віктор Мягкий.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN