На всі руки майстер: експерти назвали топ-4 електричних ножівки на українському ринку

Перегляди: 810

Електроножівки (або шабельні пили) зручні та функціональні, а компактний корпус дозволяє використовувати їх в умовах обмеженого простору, де недостатньо місця для дискової або ланцюгової пили. За допомогою електроножівки можна працювати з такими матеріалами, як дерево, метал, бетон і навіть каміння: потрібно лише підібрати відповідне полотно. Завдяки своїй «всеїдності» шабельні пили стали незамінним помічником в процесі ремонту й будівництва.

Давайте ж з’ясуємо, які моделі електричних ножівок мають найбільший попит серед українських покупців і скільки вони коштують. Розібратися в цьому питанні нам допоможе сервіс порівняння цін інтернет-магазинів E-Katalog.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Bosch GSA 120 Professional 06016B1020

Потужна (1200 Вт) і надійна шабельна пила з регульованою швидкістю (до 3 тис. ходів у хвилину). Модель відноситься до професійної лінійки, вона здатна виконувати прямі та криволінійні пропили дерева (товщиною до 220 мм), сталі (до 20 мм), гіпсокартону, пінобетону та цегли. Система безключової заміни полотна та ергономічна D-подібна ручка забезпечують зручність експлуатації. Працює GSA 120 від електромережі.

За даними E-Katalog, ціна шабельної пили Bosch GSA 120 Professional 06016B1020 в інтернет-магазинах України коливається в межах від 2 800 грн до 4 500 грн.

Makita JR3070CT

Одна з топових моделей японського бренду обладнана пило- та вологозахищеним корпусом, антивібраційною системою AVT та зручним регулятором швидкості з шістьома стандартними позиціями, при цьому за підрахунок обертів відповідає електроніка. Система плавного пуску знижує пікове навантаження на електромережу та дозволяє уникати ривків інструменту. Функція маятникового ходу уповільнює нагрівання полотна та забезпечує видалення тирси з робочої зони пили. Потужність Makita JR3070CT досягає 1510 Вт, максимальна глибина пропила — 255 мм.

Ціна в інтернет-магазинах — від 6 200 грн до 9 800 грн.

Sturm RS8820CL

Практична та доступна пила, що виконує пропили глибиною до 115 мм по дереву і 6 мм по сталі. Не найвища потужність компенсується компактними розмірами, мобільністю та зручністю експлуатації (зокрема, можливістю швидкої зміни полотна). Модель працює від акумулятора, який, правда, доведеться купувати окремо.

Ціна в інтернет-магазинах — від 900 грн до 1 200 грн.

Dnipro-M DRS-200

Акумуляторна шабельна пила від українського виробника. Модель розганяється до 3000 ходів на хвилину, максимальна глибина пропила дерева складає 115 мм, сталі — 10 мм. Зручне руків’я та вага 1,8 кг спрощують роботу з інструментом однією рукою.

Ціна в інтернет-магазинах — від 1 600 грн до 1 950 грн.

Примітка: дані про розцінки інтернет-магазинів актуальні станом на березень 2021 року, використана інформація порталу порівняння цін E-Katalog.