У Кропивницькому завершилася всеукраїнська універсіада з художньої гімнастики (фото)

Перегляди: 1581

У спортивному залі факультету фізичного виховання ЦДПУ ім. Винниченка сьогодні, 9 квітня, завершилися змагання з художньої гімнастики в рамках XVI літньої універсіади України.

Ці старти були етапом відбору до всесвітньої універсіади, яка має відбутися в китайському місті Чєнду з 8 по 19 серпня 2021 року. Через пандемію та карантинні обмеження не всі спортсменки мали можливість взяти участь у турнірі. Тож у Кропивницькому за нагороди боролись 37 гімнасток із семи вищих навчальних закладів України. Медалі розігрувалися в особистому та командному заліках.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Студентки ЦДПУ ім. Винниченка здобули золоті нагороди в груповому багатоборстві. На вищу сходинку призового п’єдесталу зійшли представниці факультету фізичного виховання ЦДПУ Анастасія Волошина, Вікторія Чала, Анастасія Почивалова, Анна Нестеренко, Анастасія Гладких і Аліна Журба, яких тренує Ольга Шевченко.

У фіналі групових вправ із п’ятьма м’ячами наші дівчата набрали другу суму балів, а у композиції з трьома обручами та двома парами булав представниці Кіровоградщини були третіми.

В особистому багатоборстві перше та друге місця посіли киянки Анастасія Валентірова та Ольга Шевцова, а кропивничанка Вікторія Чала здобула бронзу. У вправі з обручем наші Вікторія Чала та Аліна Журба посіли друге та третє місця. Також Аліна Журба приміряла бронзові медалі після завершення боротьби у вправах із м’ячем, булавами та стрічкою.

У загальнокомандному заліку кропивницькі грації стали другими, поступившись студенткам Київського національного університету фізичного виховання і спорту України. Третє місце посіли гімнастки Чернівецького національного університету ім. Федьковича.