ФК «Олександрія» з великим рахунком поступився чернігівській «Десні»

Перегляди: 581

У матчі 21-го туру Української Прем'єр-Ліги ФК «Олександрія» на виїзді зустрічався з чернігівською «Десною», передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Обидві команди продовжують відчайдушну боротьбу за місто в єврокубках. Хоча, після прикрої поразки на останніх хвилинах від київського «Динамо» в минулому турі, шанси повернутися в Європу в олександрійців значно зменшилися. «Десна» ж переграла донецький «Олімпік» і не відпустила конкурентів у бронзовій гонці. І взагалі, команда Олександра Рябоконя є дуже не зручною для олександрійців.

Володимир Шаран повернув до основи Каспарса Дубру та Гліба Бухала, які відновилися від травм. При цьому Бухал зіграв на позиції опорного півзахисника, разом із Євгеном Банадою. Але й центрбекам Бондаренку з Дуброю він повинен був допомагати.

А ось Дмитро Гречишкін залишився в запасі. На щастя й Кирило Ковалець залікував своє ушкодження й вийшов на поле в основі у другому матчі поспіль. Цікаво, що на вістрі атаки чернігівців грав Денис Безбородько, який минулий сезон провів в складі «Олександрії».

Перший тайм пройшов у цікавій динамічній боротьбі. Суперники не відсиджувалися в захисті, відповідаючи атакою на атаку. І в такій цікавій боротьбі вже в дебюті Євген Банада головою пробив у поперечину, а за декілька відзначився Кирило Ковалець. Плеймейкер олександрійців відгукнувся на передачу Євгена Банади, увірвався до штрафної,хитнув фінтами захисників і влучно пробив у ближній кут воріт Ігоря Литовки - 0:1.

Господарі поля кинулися відіграватися й створили декілька небезпечних моментів. Удар Безбородька з меж штрафної відбив Юрій Паньків, а добивання прийшлося в стійку воріт. Гості також декілька разів потурбували Литовку, який зіграв надійно. А відігралися хлопці Олександра Рябоконя після кутового. Після подачі з кута поля м'яч потрапив до Імерекова, а той п'ятою, знаходячись спиною до воріт, вразив дальній від себе кут воріт. Перший тайм завершився бойовою нічиєю - 1:1.

По перерві продовжилася гра на зустрічних курсах. І тут свою роль зіграла чи не головна зброя чернігівців стандартні положення. Після кутового Бухал не допрацював із Тотовицьким, який головою по високій непередбачуваній території відпрвив м'яч під поперечину -2:1. Далі олександрійці вимушені були відіграватися, йти вперед і відкривати вільні зони. А тут ще Кирило Ковалець отримав ушкодження й не зміг продовжити матч. Ну а господарі швидко переходили в контратаки, чим і скористався на 78-й хвилині Олексій Гуцуляк. Атакуючий хавбек «Десни» набрав швидкість, фінтами розхитав Дубру та Бондаренка й зряче пробив у дальню «дев'ятку».

Цей гол фактично закрив гру, адже відіграти два м'ячі за такого налаштування суперників олександрійцям було дуже важко. А господарі поля на куражі забили ще й вчетверте. І знову м'яч опинився в сітці воріт Юрія Паньківа після ударом п'ятою. Цього разу відзначився Андрій Тотовицький, який оформив дубль і встановив остаточний рахунок матчу - 4:1.