У Кропивницькому петрівський «Інгулець» програв луганській «Зорі» (фото)

Перегляди: 544

У матчі 21-го туру Української Прем’єр-Ліги в Кропивницькому зустрічалися «Інгулець» з Петрового та луганська «Зоря», передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Номінальними господарями в цьому матчі були луганчани, адже в першому колі за взаємною згодою свій домашній поєдинок петрівчани зіграли в Запоріжжі. На жаль, хлопці Сергія Лавриненка не мали підтримки вболівальників, адже гра проходила без глядачів.

В основі номінальних гостей не вийшов травмований Максим Ковальов, не було й дискваліфікованого Младена Бартуловича, а найкращий бомбардир «Інгульця» в цьому сезоні Ніка Сітчінава залишився в запасі. У луганчан не змогли зіграти дискваліфіковані Шахаб із Іванисенею, а інший іранський форвард Аллахьяр та голкіпер Нікола Василь залишилися поза заявкою.

Матч розпочався доволі жваво. І першими шанс забити мали наші земляки. Після подачі з кутового та скидки у воротарський майданчик, у ворота головою з декількох метрів не влучив Салем. Згодом ініціатива перейшла до команди Віктора Скрипника. Луганчани намагалися атакувати різноманітно, зміщуючи акценти з флангів у центр. Та петрівчани доволі надійно та спокійно захищалися. Але Артем Малиш в гру вступав нечасто, адже всі небезпечні удари гравців «Зорі» проходили вище поперечини, або повз ворота. Свій другий шанс забити хлопці Сергія Лавриненка мали перед перервою. Та Олександр Кучеренко із меж штрафної головою пробив не сильно й м’яч став легкою здобиччю голкіпера луганчан Мацапури. Отже, перший тайм завершився «сухою» нічиєю.

Відразу по перерві свій стовідсотковий шанс втратили петрівчани. Після подачі з правого флангу головою метрів із десяти пробивав Євген Запорожець. Та удару капітана «Інгульця» в цьому матчі не вистачило влучності. А далі номінальні господарі знову взяли гру під свій контроль й втілили в життя неписане футбольне правило. Наші земляки не встигли перекрити вільні зони в захисті й Хомченовський з правого флангу зробив зрячу передачу в штрафну. Тут Владлен Юрченко в дотик вразив ціль – 1:0.

Номінальні гості спробували відігратися. Але підопічні Віктора Скрипника встигали уміло пресингувати й після перехоплень м’яча створювали небезпеку біля воріт Артема Малиша. Двічі мав забивати Олександр Гладкий, але не влучив у дальній кут й не встиг замкнути націлений простріл Кочергіна. Та все луганчани подвоїли свою перевагу. Після того, як петрівчани втратили м’яч біля своєї штрафної, пішла передача на Кабаєва, який від лінії поля п’ятою зробив пас на Жуніньо. Бразильський хавбек потужним ударом не залишив шансів Малишу й забив свій перший гол в чемпіонаті України – 2:0.

І хоча хлопці Сергія Лавриненка йшли вперед до самого фінального свистка, але забити їм так і не вдалося. Не використали свої шанси і луганчани. Фінальний свисток зафіксував доволі впевнену за рахунок класу перемогу луганської «Зорі» з рахунком – 2:0. Наразі, «Інгулець» посідає десяте місце. Але петрівчан може випередити «Олімпік», якщо виграє заключний матч цього туру в ковалівського «Колоса». В битві аутсайдерів львівський «Рух» переграв «Минай» із рахунком 2:0. Тепер «рухівці», в активі яких 16 очок, на один пункт випереджають ФК «Львів» та «Минай».

ФК «Олександрія», попри учорашню поразку від чернігівської «Десни», зберіг за собою сьоме місце. Але тепер відставання наших земляків від четвертого місця, яке дає перепустку в єврокубки, складає десять пунктів.

Київські динамівці перемогли в гостях СК «Дніпро-1» (0:2) й продовжують випереджати на сім очок на чолі турнірної таблиці донецький «Шахтар», який без проблем розібрався з «Маріуполем» - 3:0. У наступному турі на вболівальників очікує зустріч українських грандів – «Динамо» та «Шахтаря».

Фото Ігоря Філіпенка, CBN