Чим багаті підземні джерела та шахтні води Кіровоградщини (анонс прес-конференції)

Перегляди: 537

Об 11:00 завтра, 14 квітня, у CBN відбудеться прес-конференція «Чим багаті підземні джерела та шахтні води Кіровоградщини», присвячена питанню якості води на Кіровоградщині.

Захід спрямований на привернення уваги до необхідності забезпечення захисту життя та здоров'я людей і забезпечення доступу до якісної питної води й послуг санітарії жителів Кіровоградщини.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

ГО «Флора» протягом січня-березня 2021 року провела відбір проб води з підземних джерел, стічних та поверхневих вод. Проведений аналіз відібраних проб виявив перевищення гранично допустимої норми нітратів, сульфатів, урану, радію та радону, що призводить до природного та техногенного навантаження на навколишнє середовище та здоров’я людей.

Під час заходу:

- Ірина Мунтян, заступник виконавчого директора ГО «Флора», розповість про важливість виконання владою зобов’язань щодо реалізації громадянами права на доступ до безпечної питної води та послуг санітарії;

- Володимир Бочаров-Туз, керівник аналітично-дослідного центру, ознайомить з результатами аналізів проб води, проведених у лабораторіях державної установи «Кіровоградський лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України», які були взяті з різних локацій нашої області та міста Кропивницький, у тому числі з так званого «джерела св. Даниїла» по вул. Криничувата, 2б.

Громадська організація «Флора» запрошує представників медіа за адресою: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 46, третій поверх ТЦ «Реал» (прес-центр CBN).

Початок реєстрації - о 10:30.

Захід проходитиме з дотриманням усіх карантинних вимог.