Екскапітану кропивницької «Зірки» довічно заборонили футбольну діяльність за гру у командах ОРДЛО (фото)

Перегляди: 826

Українська асоціація футболу довічно відсторонила від гри 26 спортсменів, які виступали у складах збірних команд підконтрольних бойовикам угрупувань — так званих «ЛНР» та «ДНР».

Про це повідомляє CBN з посиланням на сайт УАФ.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Серед перелічених футболістів — екскапітан кропивницької «Зірки» Іван Рудницький.

[caption id="attachment_95452" align="alignnone" width="640"] Іван Рудницький. Фото: http://sports.te.ua/[/caption]

«За дії та поведінку, яка шкодить репутації футболу та УАФ, КДК УАФ заборонив Гарненку С. А, Федотову Є. О., Пархоменку А. О., Охмату Є. І., Томазову С. С., Махну Я. М., Лагоді А. О., Бессалову А. Л., Фролову В. В., Асьмаєву С. В., Бєлавіну М. Є., Жарому С. С., Ткачєву А. С., Рябчинському В. С., Варваніну О. О., Майбороді О. О., Коновалову Р. В., Яковленку О. В., Єрьоміну О. В., Циндрику С. О., Рудницькому І. В., Бєбєніну В. М., Дризі С. С., Наумову Є. С., Захарову М. О., Зубахіну І. О. здійснювати будь-яку діяльність, пов’язану з футболом (адміністративну, спортивну тощо), довічно», — йдеться у повідомленні.

Рішення виніс контрольно-дисциплінарний комітет за заявою комітету з етики та чесної гри УАФ та Служби безпеки України щодо виступів громадян України, які зареєстровані в інформаційно-аналітичній базі УАФ, у складі збірних команд т. зв. «ЛНР» та «ДНР». Втім, вищезгадані особи можуть оскаржити це рішення в Апеляційному комітеті УАФ не пізніше 10 (десяти) днів з моменту отримання тексту рішення з мотивувальною частиною.

Довідка. Іван Рудницький у 2011 році на запрошення Анатолія Бузника перейшов у кіровоградську «Зірку», яка виступала в першій лізі чемпіонату України. У складі кіровоградців за 5 сезонів провів понад 100 матчів, з часом став одним з ключових гравців і лідерів команди.

Залишив «Зірку» у 2015 році. Влітку 2018-го він повернувся до кропивницької команди, яку після вильоту з Прем'єр-ліги покинули практично всі основні виконавці. У дебютному після повернення матчі вивів команду на поле з капітанською пов'язкою.