На Кіровоградщині стартував флешмоб на підтримку голови ОДА Андрія Назаренка

Перегляди: 5522

Інформація про погодження Кабміном звільнення голови облдержадміністрації Андрія Назаренка в буквальному сенсі розбурхала Кіровоградщину.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Лідери громадської думки області переконані: Андрій Назаренко — один з найефективніших голів Кіровоградської ОДА за весь час її існування. Вони закликають Президента України Володимира Зеленського не звільняти чинного голову облдержадміністрації.

«Сьогодні Кабінет міністрів погодив звільнення голови Кіровоградської ОДА Андрія Назаренка, але остаточне слово за Президентом України Володимиром Зеленським.

Андрій Назаренко працює головою ОДА вісім місяців, за дуже короткий проміжок часу добре налагодив роботу, підтримував та допомагав кожному хто цього потребував.

Для Долинської громади він також зробив достатньо, це і питання отримання заробітної плати працівниками КГЗКОРу і включення школи номер 4 до переліку обʼєктів, що можуть реалізуватись за рахунок коштів ДФРР, також постійна підтримка та допомога хворим, які потребували швидкого переміщення до Обласної лікарні.

Вважаю за доцільне залишити Андрія Назаренка на посаді та дати можливість продовжити роботу!» — написав на своїй facebook-стoрінці долинський міський голова Євгеній Звіздовський.

«Війна... розгар пандемії COVID-19 в області, країні, світі і... знімати з посади голову ОДА, який за пів року роботи виступив прикладом конструктивізму, зваженості та ефективності рішень! А ще відкритості до питань громадськості, ветеранської та волонтерської спільноти. Прикро, безвідповідально і незрозуміло...»наголосила у своєму дописі відома на Кіровоградщині волонтерка та громадська активістка, психологиня обласного клінічного госпіталю ветеранів війни Анна Колєва.

«Шановний Пане Президенте України!!! Ви як Гарант Конституції України повинні почути громаду Кіровоградської області та не звільняти Андрія Валерійовича Назаренка з посади глави Кіровоградської облдержадміністрації. Андрій Валерійович кожного дня присвячує розвитку Кіровоградської області та вирішення нагальних проблем у всіх сферах життя регіону. Просимо Вас не підтримувати рішення Кабінету міністрів України та не звільняти Назаренка А.В. з посади», — таке звернення розмістив на своїй facebook-стoрінці голова первинної профспілкової організації незалежної профспілки гірників України «Інгульська шахта ДП «СхідГЗК» Дмитро Бондарєв.

«Сьогодні стало відомо, що рішенням Кабміна звільнено нашого голову ОДА. Хто може пояснити, що відбувається в нашій країні??? Перший голова ОДА з 2014 року, для якого ветеранській спільноті не проблема була зустрітись в кабінеті для вирішення проблемного питання, перший голова, який не нав'язував кадрові питання, а довіряв нашому рішенню. Відкритий в спілкуванні, зробив та робить, за такий короткий термін своєї каденції, багато для області.

Мабуть я не розуміюсь в політиці, але звільняти людину, яка багато робить для області, яка вболіває за регіон – поза розумінням. На мою думку, Андрій Назаренко має залишитися на посаді голови облдержадміністрації. Пане президенте, почуйте громаду!»закликав очільника держави голова координаційної ради з питань ветеранів АТО/ООС при Кіровоградській ОДА Валерій Вєхтєв.

«Друзі, сьогодні Кабінет Міністрів України на засіданні 14 квітня погодив звільнення Андрія Назаренка з посади голови Кіровоградської облдержадміністрації.

Отримую багато дзвінків з цього приводу. Для кожного жителя Кіровоградської області саме Андрій Валерійович не чужа людина. З його приходом до Кіровоградської обласної державної адміністрації були повернені всі фахові спеціалісти, які не один рік працювали саме в обласній Кіровоградській адміністрації на розквіт Кіровоградської області, проводилася державна політика саме на будівницто та боротьбу з КОВІД-19. Розглядались звернення учасників бойових дій. Активно продовжувалася робота по їх соціальному захисту, вдов та осіб з інвілідністю. Було направлено безліч пропозицій щодо питань внутрішньо переміщених осіб саме з питань лінії розмежування та інших життєвих питань з якими щодня на особистому прийомі старалися вирішувати, в тому числі і працевлаштування... Президенту Володимиру Зеленському

не можна давати згоду на його звільнення, як голови Кіровоградської обласної державної адміністрації... Не можна область в такий ТЯЖКИЙ ЧАС для країни залишати без Назаренко Андрія Валерійовича»,переконана учасниця бойових дій, радниця патронатної служби апарату Кіровоградської ОДА Валентина Кулачко.

«Де логіка у влади? Пішов у творчу відпустку і тут тобі новина з Кропивницького. Кабмін погодив звільнення голови ОДА Андрій Назаренко. І, я так розумію, що незрозуміло з ким Кабмін і що погоджував, але, судячи по постах самого Назаренка, це рішення було сюрпризом. Ще, звичайно, є підпис Президента. Вірніше, його ще немає. Минулого «губернатора» я розумію чому зняли: хабар. А тут, що це за кулуарність і «узгодження» незрозуміло яких сторін? Може, просто в Кабміні під когось «продали» Кіровоградщину? Ну, а Назаренка «прибирають», щоб розчистити комусь місце для «заробітку»? І, все-таки, де логіка в діях Кабміну?»питає відомий у всій Україні журналіст та телеведучий Андрій Богданович.

«Прочитала новини про те, що уряд погодив звільнення Андрія Назаренка з посади голови Кіровоградської ОДА. Не розумію... Кіровоградщина потребує перш за все стабільного та стійкого розвитку! Не думаю, що зміна губернаторів щопівроку позитивно відображатиметься на розвитку бізнеса Кіровоградщини. Впевнена, зі мною погодиться весь місцевий бізнес, усі жителі області», – наголосила президентка Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати Ірина Саєнко.

«Сьогодні Кабмін прийняв, на мій погляд, одне з найгірших рішень для Кіровоградської області. А саме схвалив звільнення Андрія Назаренко з посади голови Кіровоградської обласної державної адміністрації.

І ось чому.

Андрій Назаренко — людина, яка працює в області з 2010 року, з розумінням гострих проблем і, найголовніше, баченням їх вирішення. На відміну від попередника, який займав посаду всього 6 місяців, я не знаю корупційних або ж інших скандалів, пов'язаних з ім'ям Андрія Валерійовича.

Постійна ротація менеджменту області породжує затяжні періоди безвладдя і не йде на користь всій області! Знову ж таки, як показує практика минулого призначення, знайти цей менеджмент вкрай і вкрай складно.

Я вважаю, що Президент повинен почути голос глобального бізнесу родом і пропискою з Кіровоградської області і зупинити процес звільнення Андрія Назаренка. Області просто необхідний прогресивний керівник і вона його вже має», — переконаний Андрій Бродський, генеральний директор виробничо-комерційної фірми «Велта».

«Я поки можу прокоментувати тільки те, що Андрій Валерійович Назаренко зарекомендував себе як високоморальна людина, яка дуже лояльно ставиться до бізнесу, підтримує підприємців області. Як тільки він був призначений, — ми отримали від нього підтримку нашої агропромислової виставки «Агроескпо».

Зараз же ми знаходимося в величезному ризику, оскільки він підтримував і наступну виставку, проведення якої заплановано з 29 вересня по 2 жовтня (2021 р., — Ред.).

З ним ми розуміли, що проект підтримають і все піде позитивно.

Також можу назвати перспективним його проект з підтримки залучення інвестицій в Кіровоградську область — ми почали розробку проекту разом з Назаренко і його апаратом. Серед іншого — проект з підготовки професійно-технічних ресурсів, завдяки якому планувався випуск представників спеціальностей, які відразу ж отримували б роботу на підприємствах.

Для нас звільнення Назаренка пов'язане з великими ризиками.

Адже на його місце може прийти людина, як попередній губернатор — що не знає особливостей нашої області, і пов'язаний з якоюсь незаконною діяльністю.

Зараз в області є стабільність, розвиток.

А що буде далі — для нас це залишається незрозумілим, як і рішення Кабміну», — наголосив український промисловець, співвласник і голова наглядової ради компанії «Гідросила ГРУП» Павло Штутман.

«Мені дуже шкода. Мені незрозумілі ці кадрові рухи, тому що Назаренко дуже навіть непоганий губернатор. Чому це зробили — потрібно запитати у Кабміна і тих, хто за ним.

Всі рішення Назаренка були нормальними, всі дії були нормальними. Все було направлено на розвиток і підтримку нашої області», — переконаний голова наглядової ради ПАТ «НВП «Радій» Євген Бахмач.

«Для мене це був шок! Люди кажуть — він іде на підвищення, тоді я рада. Якщо його просто звільняють, мені дуже сумно. Бо ми мали лише дві зустрічі, але я ще з першої відчула його людяність і те, що з ним можна і треба працювати. Хотілося б, щоб він залишився», — підкреслила голова ПСП «Синюха», очільниця громадської організації «Кіровоградська обласна рада сільськогосподарських підприємств» Ольга Голобородько.

«Підтримую флешмоб на підтримку відомого політика, голови Кіровоградської ОДА Андрія Назаренка,якого знаю особисто, як дуже відповідального і добропорядного господаря свого краю!

Звертаюсь до пана президента Володимира Зеленського, аби знайти можливості залишити пана Андрія на посаді голови ОДА і надалі, щоб очільник і його команда змогли втілити всі плани для розвитку і добробуту Кіровоградщини!»наголосила українська акторка і телеведуча. Заслужена артистка України Ольга Сумська.