Суд визнав незаконним поділ Бобринецького району на дві громади

Перегляди: 4968

Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним поділ Бобринецького району на Бобринецьку міську та Кетрисанівську сільську територіальні громади.

Рішення суду опубліковане в Єдиному державному реєстрі судових рішень, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

З позовом про «про визнання протиправними та нечинними окремих положень розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 року № 716-р "Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Кіровоградської області" у частині, що стосується Бобринецького району» до суду звернулася Бобринецька міськрада.

Позовні вимоги мотивувалися тим, що, «затверджуючи оскаржуваним розпорядженням №716-р Бобринецьку міську територіальну громаду у складі лише Бобринецької міської і Червонодолинської сільської територіальних громад, Кабінет Міністрів України порушив вимоги Конституції України, Закону України "Про добровільне об’єднання територіальних громад", Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення територій та адміністративних центрів територіальних громад" та положень Методики формування спроможних територіальних громад, яка затверджена постановою КМУ від 08.04.2015 №214».

Суд встановив, що «розпорядженням Кабінету Міністрів України №716-6 "Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Кіровоградської області" у частині, що стосується Бобринецького району, затверджено дві територіальні громади - Бобринецька (у складі Бобринецької міської і Червонодолинської сільської громад) і Кетрисанівська (у складі 24 -х сільських територіальних громад) з адміністративними центрами у місті Бобринець і селі Кетрисанівка». До Перспективного плану формування територій громад Кіровоградської області зміни не вносились. При цьому громада не була обізнана про нові адміністративні центри.

Суд вирішив задовольнити адміністративний позов Бобринецької міськради і визнав протиправними окремі положення «розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 року № 716-р "Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Кіровоградської області" у частині, що стосується Бобринецького району».