Олександрійці поступилися ФК «Львів»

Перегляди: 878

У матчі 22-го туру Української Прем’єр-Ліги ФК «Олександрія» на виїзді зустрічався з ФК «Львів».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Для господарів поля цей матч був надзвичайно важливим, адже вони посідали останнє місце. Олександрійці ж, після поразки в минулому турі від чернігівської «Десни», мають не багато шансів на потрапляння до зони єврокубків. Отже, гравці та тренери тримали на думці майбутній домашній півфінал Кубку України проти луганської «Зорі», що відбудеться найближчої середи. Але й в чемпіонаті не все ще втрачено.

Тим не менш, Володимир Шаран, який повернувся на тренерський місток після дискваліфікації, дав декільком провідним виконавцям перепочити. На лаві запасних залишилися Паньків, Банада, Третьяков та Лучкевич, а Ковалець не зміг зіграти через ушкодження. Не приїхав до Львова й Артем Сітало.

Вперше, після повернення з оренди, отримав свій шанс в основному складі опорний півзахисник Кирило Дришлюк. А ще один наш чемпіон світу серед молоді Денис Устименко розташувався на вістрі атаки, разом із Дмитром Шасталом.

Активніше розпочали поєдинок на «Арені Львів» гості. Олександрійці діяли більш рішуче й напружували захист суперників. Та особливо небезпечних моментів ні хлопці Володимира Шарана, ні львів’яни, які намагалися більше діяти другим номером, не створювали.

Та все ж на 30-й хвилині активність наших земляків далася взнаки. Пашаєв обігрався з Мирошніченком й прострілив в штрафний майданчик. М’яч від голови захисника львів’ян відскочив до Дениса Устименка, який в дотик метрів із дев’яти вразив ціль – 0:1.

Згодом олександрійці мали ще один шанс забити. Дмитро Шастал у штрафному майданчику обіграв опікуна й замахнувся для удару й в цей момент м’яч вибив колишній гравець «Олександрії» Олексій Довгий.

Момент був суперечливий, адже здалося, що хавбек «Львова» все ж задів ногу суперника. Але арбітр зустрічі Олексій Деревинський порушення не побачив і пенальті не призначив.

А в кінцівці першого тайму олександрійці розслабилися й отримали подвійний удар від господарів. Спочатку, на 38-й хвилині, після подачі в штрафну з правого флангу, не розібралися центрбеки гостей Бабогло й Бондаренко й м’яч опинився в Ернеста. Ганієць випередив суперників і вразив ближній кут – 1:1. А за чотири хвилини, після подачі кутового, Іван Брікнер несильно пробив головою по високій траєкторії.

Тут потрібно зазначити, що голкіпер Олег Білик в останній момент зрозумів, що м’яч опускається в сітку, але завадити голу не встиг – 2:1. Тож, перший тайм доволі несподівано завершився за мінімальної переваги господарів поля.

В перерві Володимир Шаран зробив дві заміни. Мирошниченка та Бабогло змінили Лучкевич та Третьяков. Гості рішуче пішли відіграватися й прогавили стрімкий випад суперників. Дришлюк втратив м’яч в середині поля.

Пішла передача на Ернеста, який втік від Пашаєва й зробив зрячий простріл на Нича. Завадити форварду, який набігав із глибини поля, пробити захисники не встигли, а Олег Білик знову не врятував. Тож, перевага команди Анатолія Бессмертного сягнула двох м’ячів – 3:1. Після цього Володимир Шаран кинув у бій, замість Шастала та Пашаєва, Стецькова та Новікова. Отже, гості перейшли на гру в два потужних нападники, намагаючись відігратися.

Згодом на поле вийшов ще й Богдан Мишенко, який першим дотиком у падінні головою відправив м’яч у сітку воріт «Львова». Але лайнсмен зафіксував офсайд у хавбека олександрійців. Після цього гра перейшла в спокійне русло й господарі поля зберегли необхідну перевагу, здобувши дуже важливу перемогу – 3:1.

Попереду ж в олександрійців кубковий півфінал із «Зорею» в середу, де можна буде реабілітуватися з останні невдачі в УПЛ.