БК «Золотой вєк» узяв упевнений реванш у «Хмельницької політехніки»

Перегляди: 741

У спортивному залі факультету фізичного виховання ЦДПУ ім. В. Винниченка сьогодні відбувся другий матч півфінальної серії до двох перемог чемпіонату України з баскетболу серед чоловічих команд Першої ліги.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Нагадаємо, що вчора кропивницький «Золотой Вєк» та «Хмельницька політехніка» зіграли між собою перший поєдинок. У напруженій конкурентній боротьбі, за дуже поганого суддівства на користь гостей, кропивничани поступилися з рахунком 85:86. Тож, для того, щоб продовжити боротьбу за фінальну путівку, хлопцям Андрія Бабенка в другій зустрічі, де номінальними господарями були хмельничани, потрібно було будь-що перемагати.

І наша команда зробила суттєві висновки з учорашньої невдачі. З перших секунд другого протиборства кропивничани злагоджено та зібрано діяли в захисті й осмислено та результативно в нападі. Якщо в першій грі забиті м’ячі давалися хлопцям Андрія Бабенка з великими труднощами, то сьогодні «золоті» все робили швидко й часто-густо непередбачено для захисту конкурентів

Хмельничани очікували, що основна загроза для їх захисту буде йти від Олександра Дробязка, але на перший план вийшов Антон Мельник. Форвард «Золотого Вєка» забивав із будь яких положень і ситуацій, набравши в першій десятихвилинці 21 очко із 32 командних.

Та головне, що, за нормального суддівства (чомусь в суддівській бригаді відбулася зміна Олександра Біди) номінальні гості повністю перегравали «політехніків» під щитами й своїм вправним захистом примушували суперників часто помилятися. Вже після першого періоду кропивничани були попереду з перевагою в 12 очок – 20:32

У другій десятихвилинці, як не намагалася наставниця хмельничан Анна Шликова змінювати своїх гравців і випробувати різні варіанти захисту, ситуація на майданчику не змінилася. Хіба що до надрезультативного Мельника доєдналися інші лідери «золотих» – Дробязка, Сосой та Ожегов.

Тепер влучали майже всі кропивничани, які продовжували ще й холоднокровно захищатися. Хоча лідер хмельничан Микита Базилєв все ж створював певні проблеми своїми дальніми влучаннями, класними передачами й заводив партнерів. Але цього разу лідер «політехніків» не мав суттєвої допомоги від своїх високих партнерів, які не встигали ні підстраховувати в захисті, ні вигравати боротьбу в нападі. Як наслідок, перевага «Золотого Вєка» поступово збільшувалася й до великої перерви сягнула вже дев’ятнадцяти очок – 34:53.

У третій десятихвилинці підопічні Андрія Бабенка, яких палко підтримували й надихали на успіх власні вболівальники, остаточно продемонстрували, що шансів у хмельничан на перемогу немає. Номінальні господарі під тиском суперників стали ще більше помилятися, втрачати м’яч, а «золоті» безжально їх карали влучними кидками з різних дистанцій. І хоча загальний рахунок цієї десятихвилинки був – 19:22, сумнівів у тому, хто сильніший в цьому матчі, вже ні в кого не виникало.

Більше того, коли в четвертій чверті перевага номінальних гостей сягнула тридцяти очок – 63:93, Андрій Бабенко повністю змінив склад і завершував матч резервістами. Хоча й до цього прекрасно увійшов у гру Юрій Курячий, який виграв декілька важких підбирань і забив із ближньої та середньої дистанції.

Хмельничанам все ж удалося скоротити відставання до двадцяти пунктів, а їх лідер – Микита Базилєв до останнього намагався наздогнати Антона Мельника за результативністю. Та все ж фінальна сирена зафіксувала особисту вікторію нашого форварда, який набрав 40 пунктів проти 37 у Базилєва. Ну і загальний рахунок матчу 73:93 (20:32, 14:21, 19:22, 20:18) засвідчив, що «Золотой Вєк» узяв надупевнений реванш за вчорашню невдачу.

У неділю нестримним у складі БК «Золотой Вєк» став Антон Мельнік (40 очок, 7 підбирань, 2 передачі). Також результативно зіграли Олександр Дробязко (21 очко, 10 підбирань, 4 передачі), Максим Ожегов (16 очок, 7 передач, 5 підбирань), Богдан Сосой (8 передач, 6 очок, 5 підбирань), Дмитро Баранов (6 підбирань, 5 очок, 2 передачі). Ну й зробили свій внесок у цю надважливу перемогу Юрій Курячий (5 підбирань, 4 очки), Іван Рибченко (1 очко, 1 підбирання), Богдан Ткаченко (1 підбирання), Артур Коміссаров (2 підбирання), Вадим Огородник (1 підбирання).

Тепер доля фінальної путівки визначиться 22-го квітня в Хмельницькому. І дуже хочеться сподіватися, що це буде чесна боротьба гідних конкурентів без втручання третьої суддівської сили, як це було в першому поєдинку в Кропивницькому.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN