ФК «Олександрія» в серії пенальті поступився «Зорі» в півфіналі Кубку України

Перегляди: 798

У півфінальному поєдинку Кубку України сьогодні на КСК «Ніка» ФК «Олександрія» зустрічався з луганською «Зорею», інформує кореспондент CBN.

Якщо луганчани ще ведуть боротьбу за бронзові нагороди в чемпіонаті УПЛ, то для олександрійців саме перемога в Кубку України залишала шанс пробитися до Ліги Європи. І те, що наставник олександрійців у минулому турі чемпіонату не задіяв кількох лідерів, свідчило про те, що ставка робиться саме на кубковий півфінал.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На жаль для олександрійських уболівальників, не зміг зіграти Дмитро Гречишкін. Провідного опорного хавбека доволі несподівано замінив чемпіон світу U-20 Кирило Дришлюк. На інших позиціях сюрпризів в господарів не було. Майже оптимальним виглядав і склад луганчан.

Саме гості розпочали поєдинок більш активніше. В декількох епізодах гостям не вистачило останнього влучного удару, а ще кілька разів надійно зіграв Юрій Паньків. Найбільші проблеми трійці центрбеків господарів створював швидкий та технічний Алахьяр. Хоча й досвідчений Гладкий тримав в напрузі оборону суперників. Але такий необхідний гол у «Зорі» забили не форварди. На 21-й хвилині Кочергін пробив метрів із 20-ти, а Юрій Паньків, видимість якому закривали свої гравці та й суперники, свою команду не врятував — 0:1.

Після цього гості на деякий час заспокоїлися, а олександрійці пішли вперед. Підопічні Володимира Шарана тисли на захист і голкіпера конкурентів, але особливо небезпечних моментів створити не вдалося. Відбивши натиск господарів, луганчани перевели гру в середину поля, відшукуючи вільні зони в обороні суперників.

Олександрійці більше контролювали м'яч, але гості не давали їм вільного простору біля своєї штрафної. Не приносили бажаного успіху нашим землякам і стандарти. На полі було багато боротьби та єдиноборств. Тож, перший тайм завершився за мінімальної переваги «Зорі» — 0:1.

По перерві гра йшла на зустрічних курсах. Хоча більш небезпечними виглядали атаки господарів. Був шанс забити в Третьякова, удар якого в останній момент заблокував Фаворов. Проблеми захисту луганчан створював Артем Сітало, але його простріли не встигали замикати партнери, а пробивати не давали захисникі суперників.

Напруга зростала, а жорстких стиків було все більше. В середині другого тайму арбітр зустрічі Ігор Пасхал показав три жовті картки — Іванисені та Гладкому в «Зорі» й Бондаренку в господарів.

У намаганні зрівняти рахунок Володимир Шаран, замість не дуже помітного Кирила Ковальця та Артема Сітала, кинув у бій Євгена Шастала та свого другого чемпіона світу U-20 Дениса Устименка. За хвилину, після класної подачі Вантуха, головою трохи вище цілі пробив Максим Третьяков. На 79-й хвилині олександрійці заробили перспективний штрафний на правому фланзі. Але на виході гарно зіграв голкіпер «зоряних» Нікола Васіль.

На останніх хвилинах олександрійці пішли на рішучий штурм, навішуючи м'яч в штрафну суперників. Але боротьбу на другому поверсі вигравали захисникі. Та все ж натиск господарів призвів до успіху. В боротьбі з Денисом Устименком необачно зіграв Дмитро Іванисеня, який порушив правила в штрафному майданчику. Пенальті на першій компенсованій до другого тайму хвилині чітко реалізував Валерій Бондаренко та перевів гру в додатковий час.

На перших хвилинах овертайму вперед пішла «Зоря». Простріл від лінії поля перервав Юрій Паньків, а за хвилину голкіпер господарів із другої спроби забрав м'яч після удару Фаворова. А на останній хвилині першої додаткової 15-ти хвилинки луганчани забили після кутового та метушні в штрафному майданчику олександрійців. Але Ігор Пасхал відмінив узяття воріт, угледівши порушення з боку гостей.

А на 110-й хвилині господарі не використали стовідсотковий час. Помилився у власному штрафному Назарина, але Вантух та Шастал із забійних позицій не змогли нанести влучний удар.

Наприкінці ігрового часу більш активною виглядала «Зоря». Але без особливої небезпеки. Мала шанс, після кутового «Олександрія», та гості відвели загрозу. А ще Віктор Скрипник замінив голкіпера Ніколу Васіля на Микиту Шевченка під серію пенальті.

Післяматчеві 11-ти метрові були дуже інтригуючими. Назарина, Шастал, Шахаб і Бондаренко — забили. Потім повз ворота пробив Иванисеня. Мишенко вивів олександрійців уперед. Юрченко з великими труднощами забив від рук Паньківа. А ось Каспарс Дубра відправив м'яч вище поперечини. Денис Фаворов впевнено свій шанс використав, а потім Микита Шевченко парирував у лівому від себе куті удар Тимура Стецькова та вивів «Зорю» до фіналу Кубку України.

У фінальному матчі хлопці Віктора Скрипника зіграють із київським «Динамо», яке без проблем переграло першоліговий «Агробізнес» — 3:0.