У Кропивницькому вуличною акцією відзначили Міжнародний день Землі (фоторепортаж)

Перегляди: 924

У Кропивницькому до Міжнародного дня Землі, який відзначають сьогодні, 22 квітня, відбулася вулична акція «День Землі очима перехожих», передає кореспондент CBN.

На майданчику обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського працівники Орхуського центру екологічної інформації книгозбірні розгорнули тематичну добірку літератури про нашу планету та провели опитування.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У кропивничан питали, чи знають вони про таке екологічне свято, що роблять для збереження навколишнього середовища, чи беруть участь в екологічних акціях, чи прибирають несанкціоновані звалища, висаджують дерева, чи дають пожертви на природоохоронну діяльність.

Міжнародний день Землі започаткували в США, таким чином давши відлік сучасному екологічному руху. Перша екологічна акція відбулася 22 квітня 1969 року. Тоді сенатор Гейлорд Нельсон зібрав групу з ініціативних студентів і організував першу екологічну демонстрацію проти розливу нафти. Офіційне свято - Міжнародний день Матері-Землі - ООН встановила відзначати у 2009-му.

А у 2016 році цього дня 195 країни, в тому числі Україна, підписали Паризьку кліматичну угоду. Цим самим країни-підписанти погодилися втримувати рівень глобального потепління на рівні, нижчому за 2⁰С, від середини ХХ століття та зобов’язались докласти зусиль для обмеження підняття температури до 1,5⁰С до кінця ХХІ.

[gallery type="rectangular" td_gallery_title_input="Фотогалерея" td_select_gallery_slide="slide" size="medium" ids="96194,96195,96196,96197,96198,96199,96200"]