Жителі Кіровоградщини з початку року купили нових авто на 12 млн дол.

Перегляди: 572

У першому кварталі 2021 року в жителі Кропивницького та Кіровоградської області придбали 390 нових автомобілів.

Загальна сума покупок становила 12 млн дол. США, повідомляє CBN з посиланням на RST.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Лідером серед брендів у січні-березні був Renault. Майже 100 таких нових автомобілів отримали реєстрацію у регіоні. Крім цих авто, часто обирали Toyota, Volkswagen, Skoda і Mitsubishi.

Кросовер Toyota RAV4 отримав найбільшу кількість продажів серед моделей і покрив 9% ринку. Також у регіоні часто реєстрували Renault Duster і Renault Sandero.

Майже 80% зареєстрованих автомобілів – кросовери. Частка авто, що обладнані дизельними двигунами, склала 32% ринку, а середній об’єм двигуна становив 1,9 л. Автомобілі з ціною від 17 до 35 тис. дол. отримали долю ринку 50%. Середня ціна кожного автомобіля, який зареєстрували у першому кварталі, перевищила 30 тис. дол.

Загалом у першому кварталі 2021 року українці придбали 21 000 нових автомобілів на 660 млн дол. США. Лідером серед брендів у січні-березні була Toyota, а серед моделей – Toyota RAV4. Найдорожчими автомобілями першого кварталу були Rolls-Royce Cullinan і Wraith (кожна майже по 500 тис. дол.); один Aston Martin DB11 (270 тис. дол.) і два DBX (по 260 тис. дол.), три Bentley Flying Spur, три Continental GT і п’ять Bentayga (вартість кожної становить майже по 300 тис. дол.).