Кропивничанин став срібним призером чемпіонату світу з боксу

Перегляди: 2237

У польському місті Кельце сьогодні завершується чемпіонат світу з боксу серед молоді, який зібрав 487 атлетів з 66 країн світу, передає кореспондент CBN.

У складі української команди у ваговій категорії 64 кг виступав кропивничанин Бозорбой Матякубов. Наш земляк пробився до фіналу. Сьогодні українець зустрівся в поєдинку за золото з Сабіржаном Аккаликовим із Казахстану. На жаль, перемогти набагато вищого на зріст суперника учню Вадима Саласенка не вдалося.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Бозорбой у властивій собі манері йшов уперед та намагався скорочувати дистанцію, виходячи на зручну для своїх атак дистанцію. Та казаху за рахунок довжини рук удавалося стримувати натиск нашого земляка й стрімко контратакувати. Часом конкуренти йшли на розмін ударами й тут наш хлопець виглядав влучнішим. Але більшу частину всіх трьох раундів Аккаликов провів на дистанції, працюючи від суперника.

Така тактика принесла боксеру з Казахстану успіх. Усі п’ять суддів віддали перевагу казахському боксеру – 30:27, 29:28, 30:27, 30:27, 30:27. Отже, одноголосним рішенням арбітрів чемпіоном світу серед молоді став Сабіржан Аккаликов.

У Бозорбоя Матякубова – срібна нагорода. Це найвище досягнення боксерів Кіровоградщини за часи Незалежності України. Тож, є привід привітати вихованця кропивницької ОСДЮШОР-2 Бозорбоя Матякубова та його тренера Вадима Саласенка з видатним успіхом.

До своєї європейської молодіжної бронзи 2020 року тандем учня з тренером додали срібло світової першості. Ну в нас є всі підстави сподіватися, що вже на дорослому рівні за такого бажання, цілеспрямованості та належної підтримки у нас обов’язково буде таке омріяне боксерське золото на міжнародній арені.

Нагадаємо, що в першому поєдинку Бозорбой Матякубов за явною перевагою переміг швейцарця Каллума Кейна Метьюза, у другому бою за очками здолав болгарина Красіміра Джурова, в чвертьфіналі впевнено переміг свого кривдника в півфіналі молодіжного чемпіонату Європи-2020 Еріка Сухі з Чехії, а в півфіналі не залишив шансів на успіх Жантало Ташиєву з Киргизстану.

Усього в Кельці змагалися 19 українських боксерів: 10 представників у чоловічому боксі, дев'ять - у жіночому.

Збірна України оновила власний рекорд за кількістю представників у фіналі. Ніколи раніше чотири українці не виходили у фінал чемпіонату світу з боксу.

І чемпіоном світу в категорії 69 кг став Юрій Захар’єв, який в фіналі здолав росіянина Чеерава Ашалаєва.

Востаннє Україна здобувала "золото" на молодіжному чемпіонаті світу з боксу в 2012 році. Олександр Хіжняк у вазі до 75 кг здобув перемогу, загалом на тому турнірі Україна була представлена у фіналі двома боксерами. А на останньому молодіжному чемпіонаті світу-2018 Україна здобула усього чотири нагороди: одну срібну та три бронзові.

У Польщі в активі українців золото Юрія Захар’єва, три срібла (окрім Бозорбоя Матякубова другими стали Христина Лакійчук та Ілля Тогобицький) та дві бронзові медалі Дениса Салабая та Руслана Цикало. Ми ж можемо пишатися, що в цьому українському боксерському злеті є яскравий кропивницький срібний внесок.