Олександрійці вперше на власному полі перемогли донецький «Шахтар»

Перегляди: 1625

У матчі 23-го туру Української Прем'єр-Ліги ФК «Олександрія» на своєму полі приймав донецький «Шахтар».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Обидві команди підходили до цієї зустрічі в поганому психологічному стані. «Гірники» в минулому турі програли головній бій в боротьбі за чемпіонство київському «Динамо». А на тижні на тренуванні важкої травми зазнав лідер атак донеччан Жуніор Мораєс. Олександрійці ж, після чотирьох поразок поспіль у чемпіонаті, в півфіналі Кубку України зазнали прикрої невдачі в серії пенальті від луганської «Зорі».

І хоча команда Луїша Каштру мала тиждень на підготовку, а олександрійці зіграли в середу, краще в функціональному плані цю зустріч провели хлопці Володимира Шарана. Наставник господарів здивув тим, що в пару до Каспарса Дубри в центрі захисту поставив Олександра Мельника, а на вістря атаки було видвинуто Дмитро Шастала. І це спрацювало. Адже оборона відпрацювала відмінно, а Шастал забив вирішальний гол. У опорну зону повернувся Дмитро Гречішкін, який склав дует з Євгеном Банадою. Зліва на фланзі діяв Мірошніченко, а Третьяков, який залишився в запасі, суттєво підсилив гру в другому таймі. Хоча кожен, хто вийшов у основі та на заміну відпрацювали по повній.

В дебюті зустрічі невелика ігрова перевага була в гостей. Але олександрійці спокійно відзахищалися, не дозволивши грізним суперникам створити небезпеку біля власних воріт. Потім наші земляки придивилися до конкурентів й стали діяти більш рішуче в нападі. Декілька разів свою команду рятували захисникі та Анатолій Трубін. А ще в ігровому епізоді травму отримав Валерій Бондарь й ушкодження зазнав Додо. Тож, Луїш Каштру провів подвійну заміну, випустивши на поле Вітао та Болбата. В ці хвилини ігрова та теріторіальна перевага була на боці команди Володимира Шарана. І олександрійці забили. Хоча зробили це за допомогою VAR. Після подачі в штрафну Тете зіграв рукою. Арбітр Сергій Бойко, після відеоперегляду, призначив пенальті. Дмитро Гречішкін своїм потужним ударом, навіть, порвав сітку воріт - 1:0.

По перерві олександрійці не закрилися, а виглядали більш мотивованими й рішучими. Практично всі єдиноборства вигравали гравці «Олександрії». І другий гол у ворота Трубіна на 54-й хвилині став наслідком класної комбінації. Після передачі на Шастала на правий фланг, Дмитро виграв швидкісний забіг і віднайшов в штрафній Ковальця. Кирило від лінії поля зробив зрячий пас назад, звідки пробив Третьяков, який набіг із глубини поля. Голкіпер донеччан м'яч відбив, але першим на добиванні був той таки Дмитро Шастал - 2:0.

Після цього «Шахтар» майже нічого не створив біля воріт Юрія Паньківа. Господарі ж діяли самовіддано та натхненно. Шанси довести рахунок до великого мали Лучкевич, Шастал та Третьяков, але Трубін та невлучність при завершенні не дозволили забити третій гол. Але й без цього хлопці Володимира Шарана виграли в грізного суперника абсолютно заслужено, перегравши вже екс-чемпіонів України за усіма статтями. Радощів вболівальників, яким після фінального свистка дозволили вийти на футбольне поле, не було меж. А газон на стадіоні «Ніка» найближчим часом буде змінено. Наступний домашній матч ФК «Олександрія» зіграє оріентовно в Кропивницькому. А в своєму післяматчевому інтерв'ю Володимир Шаран натякнув, що його відставка можлива, але говорити про це зарано. Попереду ще три тури боротьби в цьому сезоні.