У Кропивницькому зустріли срібного призера молодіжного чемпіонату світу з боксу (фоторепортаж)

Перегляди: 2579

У польському місті Кельце у п'ятницю завершився чемпіонат світу з боксу серед молоді, який зібрав 487 атлетів з 66 країн світу, передає кореспондент CBN.

У складі української команди у ваговій категорії 64 кг виступав кропивничанин Бозорбой Матякубов, який здобув срібну нагороду. Це найвище досягнення боксерів Кіровоградщини за часів Незалежності України. Наш боксер разом із тренером Вадимом Саласенком сьогодні повернувся до Кропивницького.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На виїзді до міста нашого спортивного героя та його наставників зустріли та привітали заступник начальника обласного Управління молоді та спорту Андрій Щетина, директор ОСДЮШОР-2 Віталій Вінокуров, старший тренер збірної області Віктор Саласенко, меценати, друзі та партнери по збірній Кіровоградщини.

Потім були дуже щирі привітання та поздоровлення біля Критого Ринку, де працює батько спортсмена, який дуже багато зробив для того, щоб Бозорбой досягнув такого успіху. Ну й завершилася зустріч в рідній для срібного призера молодіжної світової першості ОСДЮШОР-2, де знову були привітання та пам’ятні фото.

Нагадаємо, що в першому поєдинку Бозорбой Матякубов за явною перевагою переміг швейцарця Каллума Кейна Метьюза, у другому бою за очками здолав болгарина Красіміра Джурова, в чвертьфіналі впевнено переміг свого кривдника в півфіналі молодіжного чемпіонату Європи-2020 Еріка Сухі з Чехії, а в півфіналі не залишив шансів на успіх Жантало Ташиєву з Киргизстану. І лише в фіналі за рішенням суддів кропивничанин Сабіржану Аккаликову з Казахстану

Взагалі, в Польщі, в активі українців золото Юрія Захар’єва, три срібла (окрім Бозорбоя Матякубова другими стали Христина Лакійчук та Ілля Тогобицький) та дві бронзові медалі Дениса Салабая та Руслана Цикало. У неофіційному медальному заліку українські боксери посіли п’яте місце, слідом за збірними Індії, Росії, Узбекистану та Казахстану.