Кропивницький "Золотой Вєк" виграв перший матч бронзової серії

Перегляди: 654

У спортивному залі факультету фізичного виховання ЦДПУ ім. В.Вінниченка сьогодні відбувся перший матч серії за бронзові нагороди чемпіонату України з баскетболу в Першій лізі між кропивницьким "Золотим Віком" і "Маяком" із міста Сарни. Обидві команди вважалися фаворитами чемпіонату й поразки в півфіналах не без суддівського фактору, вплинули на психологічний стан гравців.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Тож, перша чверть проходила за відвертого хвилювання з боку гравців обох команд. Гра в нападі залишала бажати кращого. В ціль йшли не тільки відкриті дальні та середні кидки, але гості ще й погано пробивали штрафні. Хоча в середині періоду кропивничани відірвалися на шість пунктів, але на останній хвилині за рахунок двох поспіль триочкових сарненці скоротили відставаня до двох очок - 14:12.

На початку другої десятихвилинки господарі продовжили промахуватися. А ось баскетболісти "Маяка" стали краще влучати й вийшли вперед - 16:21. В середині чверті Андрій Бабенко вимушений був взяти тайм-аут, адже гра в його підопічних в нападі відверто не йшла. М'яч просто відмовлявся влучати в кільце. Два очки за півперіоду виглядали жахливо. Гості закривали краску, а з дальньої та середньої відстані наші хлопці мазали. І лише на 16-й хвилині Максим Ожегов нарешті забив трьоху. А в наступній атаці з під кільця влучив Дробязка. Згодом Олександр забив два с фолом і реалізував штрафний, скоротивши відставаня до мінімуму. І тут же Мельник класно відзахищався, перехопив м'яч і відправив у швидкий відрив Івана Рибченка - 27:26. Ми стали вигравати підбирання, а гості частіше помилялися. На останній хвилині першої половини два очки від Мельника та три від Ожегова зміцнили відрив, але гості все ж встигли додати м'яч у кошик із під кільця. На велику перерву суперники пішли за рахунку 34:29 на користь "Золотого Віку".

На початку третього періоду господарі вдало захищалися, а в нападі Сосой влучив здалеку, а Дробязко з Ожеговим забили зі штрафних, середньої та ближньої дистанції, збільшивши відрив -43: 29. Гості намагалися ліквідувати відставання за рахунок дальніх кидків. Часом це вдавалося, але хлопці Андрія Бабенка не зменшували оберти. На 25-й хвилині. після чергового дальнього влучання Сосоя, перевага "золотих" сягнула 18 очок. Та сарненці не здавалися й зменшили відставання до 13 пунктів - 54:41. В кінцівці, нарешті, відчув кидок лідер господарів Дробязко й кропивничани тримали перевагу. Ну й наостанок ще й треху забив Ожегов, а Дробязко відмітився эндваном. Та штрафний Олександр не забив, але Мельник встиг відправити в кільце з середньої дистанції базер - 68:49.

У заключному періоді підопічним Андрія Бабенка залишалося лише втримати солідну перевагу.

І господарі зарано повірили в свою перемогу, а гості не збиралися здаватися. І ось уже, після серії невдалих дій кропивничан, сарненці підібралися на 10 пунктів - 73:63. Але Дробязко в потрібний момент влучив середній й забив два штрафних, після неспортивного фолу суперників - 77:63 Та грати залишалося ще п'ять хвилин. І тут Мельник, який мав у своєму пасиві чотири фоли, забив із-за дуги - 80:63. Саме після цього стало зрозуміло, що перемогу "золоті" вже не віддадуть. Тим більше, що Мельник відмітився ще однією трьохою й довів перевагу своєї команди до двадцяти очок - 85:65. Після цього Андрій Бабенко випустив на майданчик п'ятірку резервістів, які й довели матч до впевненої перемоги - 87:67. Кропивничани повели в серії до двох перемог із рахунком 1:0 й за три дні на майданчику суперників будуть намагатися поставити бронзову крапку в цьому неоднозначному сезоні.