У Кропивницькому намагалися декомунізувати будівлю міськради (фото)

Перегляди: 2154

Декомунізувати радянські символи на будівлі Кропивницької міської ради вимагають активісти «Національного корпусу».

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Радянська символіка, а це серп і молот, зображені на колонах та всередині приміщення. Громадський активіст Дмитро Завражний запропонував виконати демонтаж власноруч — мовляв, має досвід висотних робіт та й шпаклювати вміє досить непогано.

«Це не займе багато коштів і ще якихось ресурсів. Тим більше в місті, котре реалізувало такий серйозний проект, як реконструкція Арки. Не вірю, шо немає будівельників, котрі не можуть декомунізувати 10 колон, де у кожної з 4 сторін є радянські символи», — наголосив Дмитро Завражний.

Аби зафіксувати порушення закону про декомунізацію, активісти викликали поліцію, а патрульні, що прибули на місце події — слідчо-оперативну групу.

У міськраді Кропивницького прокоментували цю ситуацію.

«Ця будівля є пам'яткою архітектури місцевого значення. Вона занесена у відповідні реєстри, переліки пам'яток місцевого значення. Тому вносити зміни будь-які можемо тільки через дозвіл. Дозвіл оформляється згідно охоронного законодавства. Наразі міська рада такого дозволу не має», — наголосив головний спеціаліст відділу комунікацій з громадськістю Кропивницької міськради Володимир Поповічев.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN