У дитячій обласній лікарні надаватимуть послуги з гемодіалізу дітям із хронічною хворобою нирок

Перегляди: 727

Кіровоградська дитяча обласна лікарня зможе надавати послуги з гемодіалізу дітям із хронічною хворобою нирок.

Про це йдеться на сайті облради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Відповідне рішення прийняла комісія обласної ради з питань охорони здоров'я та соціальної політики на своєму засіданні.

На сьогодні в області під наглядом перебувають шестеро дітей з хронічною хворобою нирок, які потребують гемодіалізу, проте замісна ниркова терапія дітям методом екстракорпорального гемодіалізу в лікувально-профілактичних закладах області не проводиться. Це пов’язано з відсутністю апаратури для проведення гемодіалізу та лікаря, підготовленого з питань дитячого гемодіалізу.

Тому комісія вирішила рекомендувати адміністрації комунального некомерційного підприємства «Обласна клінічна дитяча лікарня Кіровоградської обласної ради» «вжити відповідних заходів щодо забезпечення умов для проведення в Кіровоградській області замісної ниркової терапії методом програмного гемодіалізу дітям із хронічною хворобою нирок, а також рекомендувати Кіровоградській ОДА розробити обласну програму надання замісної ниркової терапії методом програмного гемодіалізу жителям Кіровоградської області із гострою та хронічною хворобою нирок».

Гемодіаліз - один з методів позаниркового очищення крові.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN