Міськрада Кропивницького направить до центральної влади звернення щодо Інгульської шахти

Перегляди: 929

Депутати Кропивницької міськради планують звернутися до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем'єр-міністра України, Міністра енергетики України стосовно діяльності Інгульської шахти державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат».

Проект рішення опублікований на сайті міськради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У документі, зокрема, сказано: «Депутати Кропивницької міської ради глибоко стурбовані ситуацією, яка склалася у діяльності Інгульської шахти, яка є структурним підрозділом державного підприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат"(далі - ДП "СхідГЗК"). ДП "СхідГЗК", що входить у десятку найбільших виробників урану у світі та має стратегічне значення для економіки і безпеки України, опинилося у кризовій фінансово-економічній ситуації».

«Для міста Кропивницького зупинка роботи Інгульської шахти ДП "СхідГЗК" матиме вкрай негативні соціально-економічні та екологічні наслідки», - наголошується також у проекті рішення.

Депутати проситимуть центральну владу взяти на контроль «виконання рішення РНБО від 29 січня 2021 року "Про заходи з нейтралізації загроз у сфері атомної енергетики і промисловості"в частині затвердження Концепції державної цільової економічної програми розвитку атомно-промислового комплексу до 2026 року». Крім того, у проекті рішення сказано про необхідність вжиття всіх заходів для виведення ДП «СхідГЗК» з кризи, в тому числі й шляхом інтеграції підприємства у структуру ДП «НАЕК "Енергоатом"» (злиття компаній).