ФК «Олександрія» поступився «Руху»

Перегляди: 759

У матчі 26-го туру Української Прем'єр-Ліги ФК "Олександрія" в Львові зустрічався з місцевим "Рухом".

Склад олександрійців був бойовим. Хіба що травмованого Сітала на вістрі атаки замінив Дмитро Шастал. І хоча перемога більше була потрібна львів'янам, які продовжують боротьбу за виживання, краще перший тайм провели гості. Хлопці Володимира Шарана вдало пресингували й володіли ігровою ініцвативою. Створивши декілька небезпечних моментів біля воріт господарів, наші земляки закономірно вийшли вперед. Максим Третьяков розпочав атаку стрімким проходом і передачею в штрафну на Шастала. Дмитро пробив у дальній кут, а Олександр Бандура відбив м'яч перед собою. На добивання першим встиг Третьяков, який в оточенні чотирьох суперників встиг таки вразити ціль - 0:1.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Далі гості перейшли на гру другим номером. Підопічни Івана Федика намагалися відігратися. Львів'янам навіть вдалося забити, але арбітр матчу Катерина Монзуль зафіксувала очевидний офсайд у Остапа Притули, який щойно вийшов на полі з лави запасних. Наставник "Руху" був настільки незадоволений діями своїх футболістів, що в середині першого тайму зробив дві заміни. А вже наприкінці основного часу Іван Федик ще й отримав попередження за надмірні емоції. Рахунок же так і не змінився - 0:1.

На другий тайм Володимир Шаран випустив Богдана Мишенка замість Павла Пашаєва. А потім "Рух" за сорок секунд перевернув гру. На 52-й хвилині спрацювала таки заміна Івана Федика, коли Притула увігнав м'яч у ближній кут після передачі від лінії поля. В цьому епізоді в ролі сторонніх глядачів були гравці групи захисту "Олександрії". І тут же послідувала ще одна помилка оборони гостей. М'яч від Бондаренка відскочив до Бойчука, який влучно пробив у ближній кут метрів із чотирнадцяти - 2:1.

Володимир Шаран відреагував подвійною заміною, випустивши Мельника замість Бондаренка, а Устименка замість Шастала. Гості активізувалися й притисли суперників до власних воріт. І після класної комбінації та зрячого паса Мірошниченка метрів із дванадцяти пробивав Третьяков. Але Олександр Бандура удар відбив, а добити Вантуху завадив Гагун. Тепер вже господарі відповідали контрвипадами. У одному з епізодів удар Бойчука пройшов трохи вище поперечини. На 80-й хвилині ще один шанс відігратися був у олександрійців. Та Бандура зіграв надійно після удару Гречишкіна. Гості до останніх секунд намагалися йти вперед у прагненні відігратися. Але врятувати матч олександрійцям не вдалося.

"Рух" перемагає "Олександрію" - 2:1 й робить важливий крок на шляху до збереження місця в еліті на наступний сезон.