«Інгулець» на виїзді розгромив «Олімпік»

Перегляди: 723

У матчі 26-го туру Української Прем'єр-Ліги в Чернігові зіграли донецький "Олімпік" і петрівський "Інгулець". Це була битва прямих конкурентів, які ведуть відчайдушну боротьбу за збереження прописки в УПЛ. "Олімпійці" випереджали петрівчан на одне очко. А "Минай", який знаходився на останній сходинці й поступився луганській "Зорі" - 0:1, відставав від "Інгульця" на два пункти.

Суперники підходили до гри в різному настрої. Донетчани у минулому турі вперше за тривалий час виграли й покращили своє турнірне становище. Причому виграли хлопці Юрія Калитвінцева в луганської "Зорі".Правда, радість була затьмарена важкою травмою нападника Каргбо. Саме в футболках на підтримку свого форварда вийшли "олімпійці" перед стартовим свистком. Петрівчани в минулому турі отримали п'ять сухих м'ячів у чемпіонському матчі київського "Динамо" й прагнули реабілітуватися.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Сергій Лавриненко залишив у запасі досвідченого Бартуловича й довірив місто в старті Янакову, який став героєм першого тайму. В цілому, теріторіальною та ігровою перевагою володіли господарі. Та хлопці Сергія Лавриненка класно застосовували контрпресинг, надійно захищалися, а, там де не встигали польові гравці, на останньому рубежі рятував голкіпер Кринський. Ближче до середини першого тайму гості стали частіше контратакувати. І на 33-й хвилині петрівчани несподівано забили. Сітчінава на фланзі розібрався з опікунами й зряче зробив передачу в центр штрафного майданчику. І тут Денис Янаков випередив захисників і невідпорно пробив - 0:1. До перерви рахунок так і не змінився.

А на початку другого тайму хлопці Сергія Лавриненка знову вразили конкурентів. Наші земляки рішуче пішли вперед, що стало несподіванкой для донетчан. Після вкидання аута, м'яч у штрафному прийняв Ніка Сітчінава. Форвард знаходився під супротивом двох опікунів, але розгорнувся та зряче пробив у дальній кут - 0:2.

Відступати підопічним Юрія Калитвінцева було вже нікуди. Господарі великими силами пішли вперед. Гості ж отримали більше простору для своїх контрвипадів. І все ж наші земляки не особливо ризикували, більше зосередившись на захисті. Господарі атакували, але без особливої небезпеки. А на 86-й хвилині петрівчани остаточно добили конкурентів. Після дальнього удару голкіпер донетчан Артем Кичак відбив м'яч перед собою. Захисники ж не встигли накрити удар Іллі Шевцова, який вийшов на заміну - 0:3. За хвилину шанс оформити дубль мав Сітчінава, але пробив трохи невлучно. Уже в компенсований час гол-престижу мав забивати Беніто. Але знову надійно діяв Кринський.

Фінальний свисток зафіксував несподівану перемогу з великим рахунком "Інгульця" - 0:3. Після цього успіху хлопці Сергія Лавриненка за два тури до завершення чемпіонату відірвалися від "Миная" на 5 очок. Це на дев'яносто п'ять відсотків гарантує петрічанам збереження прописки в УПЛ. Наразі, в "Інгульця" в активі 23 очки, в "Маріуполя" - 22, в "Олімпіка" - 21 і в "Миная" - 18. А на горі турнірної таблиці "Шахтар", після перемоги над СК "Дніпро-1" зберіг перевагу в 4 пункти над "Зорею". Тож, срібло, скоріш за все дістанеться "гірникам", а бронза луганчанам. Боротьба за єврокубки продовжується між "Колосом" (38 очок), "Десною" та "Ворсклою", які відстають від ковалівців на один пункт. ФК "Олександрія" із 29 очками посідає сьому сходинку й матчі, що залишилися, не матимуть для команди Володимира Шарана особливого турнірного значення.