ФК «Олександрія» поступився ковалівському «Колосу» (фото)

Перегляди: 573

Сьогодні, 5 травня, у матчі 25-го туру Української Прем'єр-Ліги ФК «Олександрія» зустрічався з ковалівським «Колосом», передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Матч проходив за присутності вболівальників у Кропивницькому на стадіоні «Зірка». На КСК «Ніка» в Олександрії відбувається зміна футбольного газону.

Результат був важливим для ковалівців, які ведуть відчайдушну боротьбу за місце в єврокубках. Господарі мали певні проблеми зі складом. Через ушкодження та дискваліфікації не змогли зіграти декілька провідних виконавців. Тож, Володимир Шаран випустив у основному складі номінальних резервістів Дришлюка, Мельника, Глобу, Стецькова та Устименка. Місце в воротах зайняв Білик. Із досвідчених гравців із перших хвилин вийшли Банада, Гречішкін, Шастал і Мірошніченко. У гостей таких складнощів не було.

У першому таймі гра проходила в рівній боротьбі, переважно між штрафними майданчиками. Небезпечні моменти виникали більше після стандартів, але завдати влучного удару суперникам не вдавалося. Ініціативою більше володіли гості, але олександрійці не дозволяли конкурентам особливо розгулятися. Та все ж бажання в ковалівців було більше. І їх прагнення забити таки призвело до успіху наприкінці першого тайму.

На 41-й хвилині Тимур Стецьков пішов у необережний підкат у власному штрафному й порушив правила проти Ільїна. Арбітр матчу Олександр Шандор призначив пенальті. З позначки потужно по центру пробив Кирило Петров. Тож, перший тайм завершився за мінімальної переваги «Колоса» - 0:1.

На другий тайм Володимир Шаран випустив Ковальця замість Устименка та Вантуха замість Глоби. Та це не змінило ситуації. Більше м'ячем володіли хлопці Руслана Костишина. На 48-й хвилині ковалівці забили вдруге. Після подачі зі штрафного на випередження у ближньої стійки зіграв Павло Оріховський, який головою вразив ціль - 0:2. Тренерський штаб господарів намагався змінити розвиток подій ще двома замінами : Дришлюка та Шастала змінили Бондаренко та Новіков. Наші земляки мали шанс відіграти один м'яч, але передачу Вантуха з лівого флангу не встиг замкнути Банада. Олександрійці пішли вперед, а гості стали діяти по рахунку.

Непогану комбінацію господарів дальнім ударом метрів із 18-ти завершував Гречишкін - вище поперечини. В наступній атаці Вантух заробив перспективний штрафний. Кирило Ковалець пробив вище цілі. На 80-й хвилині рейд у штрафну суперників Гречишкіна завершився прострілом, який нейтралізував голкіпер гостей Євген Волинець. На останніх хвилинах ковалівці грали на утримання рахунку й майже не контратакували. Підопічні Володимира Шарана шукали шляхи до воріт суперників і ще один гарний шанс не використав Вантух. Півзахисник із меж штрафної пробив у сітку із зовнішньої сторони. Усі намагання господарів поля, на жаль для вболівальників олександрійців, не увінчалися успіхом.

Фінальний свисток зафіксував рахунок - 0:2. Ця перемога дозволила «Колосу» випередити «Десну» та «Ворсклу», які в паралельному матчі розійшлися миром 1:1, та перед останнім туром вийти на четверте місце.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN